powered by Surfing Waves

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τι είπε στους πολίτες του Μαντουδίου ο Κυριάκος;

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜ


Συνάντηση με νέους στα Ψαχνά της Εύβοιας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστους οποίους και υπογράμμισε ότι η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει ευκαιρίες για να μείνουν στην επαρχία, ενώ σε καταστηματάρχες που τον περίμεναν έξω από τα καταστήματά τους, ανέφερε ότι «το 2018 θα είναι έτος πολιτικών αλλαγών».


Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςεπισκέφθηκε το Μαντούδι, όπου, απευθυνόμενος σε πολίτες, δήλωσε:


Αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες: Πώς θα βρουν τα νέα παιδιά δουλειά, πώς οι συνταξιούχοι δεν θα δούνε κι άλλο τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται, πώς θα υπάρχει ποιοτική πρόσβαση σε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα δουλεύει. Εμείς -όπως ξέρετε- για αυτά επιδιώκουμε να μιλάμε. Και η καλύτερη απάντηση στην τοξικότητα της πολιτικής ζωής και στην προσπάθεια κάποιων να κυλήσουν όλον τον πολιτικό κόσμο στη λάσπη, είναι να μιλάμε για τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών. Διότι, αν κάποιοι επιδιώκουν να το κάνουν αυτό, το κάνουν πρωτίστως για να διχάσουν το λαό και για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες.

Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια αναμέτρηση για το τι έγινε στο παρελθόν. Θα είναι μια σύγκρουση για το πώς θα αλλάξουμε το δικό σας μέλλον. Και εμείς θα μιλάμε πάντα με αυτήν τη γλώσσα. Όσο και αν κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα δεξιά και αριστερά. Προφανώς και θα απαντήσουμε σκληρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μας. Αυτό θα το κάνουμε, στη Βουλή, οργανωμένα και συντεταγμένα.



EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Ταυτόχρονα, τα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν εδώ στο Μαντούδι και τα οποία άκουσα σε όλη την Εύβοια και τα ακούω σε όλη την Ελλάδα, είναι αυτά τα οποία θίξατε. Είναι οι μισθοί, είναι οι συντάξεις, είναι η υγεία, αλλά πάνω απ’ όλα είναι οι δουλειές. Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Δουλειές χωρίς επενδύσεις, δεν γίνονται. Το Μαντούδι είναι μια περιοχή η οποία έγινε σύμβολο της ανεργίας στο παρελθόν, είναι όμως και μια περιοχή στην οποία αρχίζουμε να βλέπουμε πάλι κάτι να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτό το κάτι είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι αποτέλεσμα κάποιων ανθρώπων οι οποίοι ήρθαν και θέλουν να επενδύσουν τα δικά τους κεφάλαια για να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης», είπε ακόμη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Η δική μας δουλειά» -επεσήμανε- «είναι να διευκολύνουμε οποιαδήποτε επένδυση γίνεται σε αυτόν τον τόπο, υπό την προϋπόθεση ότι σέβεται το περιβάλλον και την κείμενη νομοθεσία. Και αυτό θα κάνουμε. Διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας και για να μπορέσει και το Μαντούδι, αλλά και η Βόρειος Εύβοια να αποκτήσει ξανά τη ζωή την οποία είχε στο παρελθόν. Και μια τελευταία κουβέντα, επειδή το άκουσα», είπε ο κ. Μητσοτάκης:


Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εύβοιας είναι το οδικό δίκτυο, ειδικά της Βόρειας Εύβοιας, και o κεντρικός άξονας, ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να γίνει. Είναι το ένα και μεγάλο έργο το οποίο χρειάζεται αυτή η περιοχή για να μπορέσει να βγει από την απομόνωση. Για να αναπτυχθεί οικονομικά, αλλά και τουριστικά. Είδα τα προβλήματα με τα ίδια μου τα μάτια και κατέληξα στα δικά μου συμπεράσματα.

Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μονάδα ναυπηγείων, όπου ξεναγήθηκε και συνομίλησε με ναυτεργάτες. Επόμενη στάση ήταν η Ιστιαία. Περπάτησε στα μαγαζιά και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, στην οποία είχε πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση το 1989 ο πατέρας του. Οι κάτοικοι, μάλιστα, του έδειξαν φωτογραφίες από την συγκέντρωση εκείνη, στις οποίες φαινόταν το σύνθημα: «Γιατί να ξεκινήσεις τη ζωή σου με ανεργία;». Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι το ίδιο σύνθημα είναι δυστυχώς επίκαιρο και σήμερα.

Μετά την Ιστιαία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε ιχθυοτροφική μονάδα της περιοχής και ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Εύβοια με την επίσκεψή του στην Αιδηψό

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.