powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τροποποίηση των προϋποθέσεων δανεισμού των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης




Το ενδεχόμενο τροποποίησης των προϋποθέσεων δανεισμού των ΟΤΑ, ώστε να μπορούν να συνομολογούν δάνεια με πιστωτικά ιδρύματα δήμοι και περιφέρειες που σήμερα δεν έχουν αυτήν την ευχέρεια, εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόσιο Καλαντζάκη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο, παρουσία του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Θραψανιώτη.

Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης «η Κυβέρνηση και το υπουργείο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία βελτιώνουν τη θέση των δήμων και των δημοτών σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται ήδη οι δυνατότητες εμπλουτισμού της διάταξης, προκειμένου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να μπορούν οι δήμοι, παρά το περιοριστικό πλαίσιο, να αξιοποιούν τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού για ιδιαίτερα αποδοτικά έργα, που προσφέρουν πολύμορφα στην τοπική οικονομία και στη συνολική ανάπτυξη της χώρας».

Ο κ. Καλαντζάκης έθεσε το θέμα, καθώς ο δήμος του αδυνατεί, βάσει των υφιστάμενων ορίων, να αξιοποιήσει, μεταξύ άλλων, τον ευνοϊκό δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.