powered by Surfing Waves

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ετήσια Έκθεση ΣΟΕΕ: Άμεση πάταξη της διαφθοράς για να βγει η χώρα από την κρίση


Στην αναγκαιότητα να βρεθούν οι τρόπο για να περιοριστούν τα φαινόμενα της διαφθοράς σε όλο το εύρος του δημοσίου, αναφέρεται η ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) για το 2016.
Η πολυσέλιδη έκθεση (344 σελίδες), η οποία παραδόθηκε χθες στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και πρόεδρο του ΣΟΕΕ, Μαρία Παπασπύρου, περιέχει τα πεπραγμένα των 20 Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου που λειτουργούν στη χώρα.
Αν και δεν περιέχεται στην έκθεση ειδική ενότητα με τις προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισημάνσεις της γενικής επιθεωρήτριας σχετικά με το πρόβλημα και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής του.
Όπως υπογραμμίζει «η διαφθορά και η διαπλοκή είναι πρακτικές που στερούνται ηθικής υπόστασης,… συνεπώς πρέπει να καταπολεμηθούν μόνο με αποτρεπτικά μέσα».
Στη συνέχεια η κα Μ. Παπασπύρου τονίζει ότι η «έλλειψη συντονισμού στο έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, την οποία κλήθηκε το ΣΟΕΕ να θεραπεύσει, ενίσχυε φαινόμενα επικαλύψεων αλλά και αντιφάσεων μεταξύ των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους αποδυναμώνοντας και απομειώνοντας τελικά το συνολικό αποτέλεσμα της προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στη χώρα μας».
Στο προλογικό σημείωμα αναφέρει πως με «την παραδοχή ότι η Διαφθορά αποτέλεσε την κύρια αιτία δημιουργίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, εκτιμώ πως η καταπολέμηση της αποτελεί sine qua non παράγοντα για να εξέλθει η Χώρα μας από την κρίση αλλά και η μόνη λύση που δίνει ελπίδα και προοπτική αφού μόνο έτσι θα μπορέσει το κράτος να βελτιώσει την εικόνα του και να ανακτήσει την αξιοπιστία του τόσο προς τους πολίτες του όσο και προς το εξωτερικό».
Η έκθεση αυτή, «δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, αλλά αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική αντιμετώπιση της διαφθοράς», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «η μάχη με τη διαφθορά για εμάς, είναι καθημερινή, διαρκής και αδιαπραγμάτευτη».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.