powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Καλούμε τους συνάδελφους συμβασιούχους σε καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, κινητοποιήσεις στους Δήμους και παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ!
Συναδέλφισσες, -οι,
Το Ελεγκτικό Συνέδριο Παρασκευή βράδυ (16/6) προχώρησε στην έκδοση απόφασης κόλαφο για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους.
Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν: Σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια, προεδρικά διατάγματα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει ότι…. «είναι ανεπίτρεπτη (!) η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάση των άκυρων συμβάσεων (!), κατά παράβαση του συντάγματος, όπως και επίσης η καταβολή των αποδοχών τους στο μέλλον (!), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διεκδίκηση και των δεδουλευμένων λόγω αυτοδίκαιης ακυρότητας (!) των συμβάσεων».
Από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό. Αυτό είναι το σύστημα που υπηρετούν πιστά και απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πάνω από 8 μήνες, χτυπάει αλύπητα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Με το καλημέρα της συμφωνίας για την 2η αξιολόγηση η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους δίνοντας μποναμά στους μεγαλοεργολάβους την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο. Με τον αγώνα μας θα χαλάσουμε τους σχεδιασμούς και την πολιτική τους.
Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματο μας, με την αξιοπρέπεια τη δικιά μας και των οικογενειών μας!
Συναδέλφισσες, -οι,
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα πρόθυμο Δήμαρχο από σήμερα να κάνει απολύσεις!
Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους Δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους!
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνάδελφους από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, με όλες μας τις δυνάμεις, σε κλιμάκωση του αγώνα με καταλήψεις σε όλα τα αμαξοστάσια, κινητοποιήσεις στους Δήμους και παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια.
Την Πέμπτη 22/6/2017 παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους.
Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να έχει συνέχεια, δεν είναι μία και έξω.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και τα πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Με τον αγώνα μας θα χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, από το δικαίωμά για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Λ. Αιδηψού 19 Ιούνη 2017.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.