powered by Surfing Waves

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Σεμινάριο για τα Αγγλικά και την Κοινωνική Συμπερίληψη


Σεμινάριο για τα Αγγλικά & την Κοινωνική Συμπερίληψη
Με μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιμόρφωση έκλεισε το διδακτικό έτος για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής, που υπηρετούν στα δημοτικά σχολεία επιστημονικής ευθύνης της Σχολικής Συμβούλου κ. Ρούλας Κεχρή, στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας-Αμαρύνθου και Χαλκιδέων. Η συγκεκριμένη επιμόρφωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δραστηριοτήτων στο πλαίσιο διάχυσης της νέας γνώσης που αποκόμισε η κ. Κεχρή από την πρόσφατη επίσκεψη μελέτης στις ΗΠΑ.
Το θέμα της εισήγησης της ήταν «Συμπεράσματα από το αμερικανικό πρόγραμμα IVLP: Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/6/2017 και φιλοξενήθηκε υποδειγματικά από την κ. Σιέκρη, Δ/ντρια του 3ου Δημ. Σχολ. Χαλκίδας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε: (α) προγραμματισμό έργου για το νέο σχολικό έτος και ειδικότερα για δράσεις του ΥΠΠΕΘ που θα λάβουν χώρα κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολείων, ήτοι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (π.χ. Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, Teachers4Europe κ.λπ), (β) παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού στην αγγλική γλώσσα και on-line παραγγελίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ύπατη Αρμοστεία για του Πρόσφυγες κ.ά., (γ) διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών για την πραγματοποίηση σχετικών σεμιναρίων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους (π.χ. μ-σενάρια μαθήματος, αξιοποίηση ψηφιακών πόρων, εκπαιδευτικοί αγγλικής & γονείς κλπ)._


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.