powered by Surfing Waves

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Έως τέλη Μαΐου το ν/σχ για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς – Τι θα προβλέπει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Έως τα τέλη Μαΐου, θα θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς.

Σκοπός της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων ή αλλιώς Ενεργειακών Συνεταιρισμών είναι η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Κεντρικός, σε αυτή τη διαδικασία, είναι ο ρόλος των συμπράξεων μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό ανακοινώθηκε στο Επιστημονικό Συνέδριο «Ίδρυση Ενεργειακών Συνεταιρισμών. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα», που διοργάνωσαν στα Χανιά, το Σάββατο 29 Απριλίου, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας, το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδος και η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, το σχέδιο νόμου αποτελεί πολιτική επιλογή με στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών φορέων όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας. Με τις νέες ρυθμίσεις θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά χώρος για τη συμμετοχή συμπράξεων μικρής κλίμακας στην ενεργειακή μετάβαση, μέσω ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει τη λειτουργία των συνεταιρισμών σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.