powered by Surfing Waves

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Σοκαριστική ρουσφετολογική εξυπηρέτηση των αποστατών σε μικροιδιοκτησιακά συμφέροντα πρώην δημάρχου μέσω του "υπερεπείγοντος" Τεχνικού Προγράμματος

Ως γνωστό οι αποστάτες μαζί με την αντιδραστική παράταξη Στεργίου καθυστέρησαν για 6 μήνες την ψήφιση του αρχικού Τεχνικού Προγραμματος με το πρόσχημα σύμφωνα με τον κ. Κουτσουρά  ότι ήταν "ένα Τεχνικό Πρόγραμμα φτωχό σε έργα, πενιχρό σε διεκδικήσεις και αναποτελεσματικό ως προς την υλοποίησή του για τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας".

Επίσης σε πρόσφατη ανακοίνωση τους 9 από τους αποστάτες ανέφεραν "Εμείς ως δημοτικοί Σύμβουλοι στην άρνηση του Δημάρχου να δώσει εντολή στην τεχνική του υπηρεσία να συμπεριλάβει στην φόρμα του Τεχνικού Προγράμματος τις προτάσεις μας καταθέσαμε τεχνικό πρόγραμμα που επιθυμεί η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ψήφιση του προϋπολογισμού"

Τελικά μόνο βελτιώσεις δεν έχει το πολυ-αναμενόμενο νεο Τεχνικό Προγραμμα. Από τα σχόλια αναγνωστη του Ε.Β. το τροποποιημένο Τεχνικό Πρόγραμμα που κετέθεσαν και ψήφισαν υπερεπειγόντως οι αποστάτες στις 31 Μαρτίου, εκτός από ανεφάρμοστα έργα σε έκταση πού δεν ανήκει στο δήμο συμπεριλαμβάνει και μια προκλητικότατη ρουσφετολογική εξυπηρέτηση σε πρώην δήμαρχο πού θα στοιχίσει στο δήμο περισσότερο από τα έργα φούσκα  εμπνεύσεως  του κ. Αρβανίτη για Πάρκο Κυκλοφοριάκης Αγωγής και Πάρκο Αναψυχής στην Φαράκλα.

Διαβάστε το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη για περισσότερες λεπτομέρειες


Τα έργα πού ακυρώθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα για να εξυπηρετηθεί ο πρώην δήμαρχος και για τα κτίσματα μέσα σε "ξένο αχυρώνα"


Από σχολιαστή του Ε.Β.


Αυτό που γίνεται με το Τεχνικό πρόγραμμα πού έφεραν σαν τροποποίηση και ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 31 Μαρτίου οι 9 αποστάτες είναι σκανδαλώδες και προκλητικό.

Οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να λειτουργήσουν και τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν για να μαζέψουν τα σκουπίδια γιατί οι κύριοι αποστάτες με σύμμαχο την αντιδραστική παράταξη του Στεργίου έχουν κωλυσιεργήσει την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017. Χωρίς το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπορεί να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και χωρίς την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν μπορούν να δικαιολογηθούν δαπάνες για τα καύσιμα των απορριμματοφόρων και άλλα έξοδα του δήμου. Στην ουσία παραλύει ο δήμος χωρίς προϋπολογισμό . Αρχικά νόμιζα ότι ο στόχος των αποστατών ήταν με πρόσχημα το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν να φθείρουν και να οδηγήσουν τον κ. Καλυβιώτη σε παραίτηση για να αναλάβουν αυτοί την εξουσία αφού θεωρητικά ανήκουν ακόμη στην παράταξη Καλυβιώτη -τυχαίο πού κανένας τους δεν έχει ανεξαρτοποιηθεί από την παράταξη.

Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σε αυτό καταχρηστικά και προκλητικότατά χρησιμοποίησαν την δύναμη τους να περάσουν ρουσφέτια μέσα το Τεχνικό πρόγραμμα ακόμη και κάτω από αυτές τις επώδυνες περιστάσεις. Δεν φτάνει που η αθέμιτη δημαρχοθηρική τακτική τους δεν υπολογίζει ούτε τους κίνδυνους στην υγεία των δημοτών από τα αμάζευτα σκουπίδια θέλουν να περάσουν χατιρικά και εξυπηρετήσεις προς τους φίλους μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα πού πέρασαν κατεπειγόντως, παρακάμπτοντας την διαβούλευση στις 31 Μαρτίου 2017. Όλα αυτά σε βάρος άλλων σημαντικότερων έργων άμεσης προτεραιότητας που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των πολλών και όχι μόνο ενός δημότη.


Αναφέρομαι στο έργο που πονηρά παρείσφρησε στο Τεχνικό Πρόγραμμα στην Τ.Κ. Μαντουδίου με τίτλο «Μετατόπιση αγροτικών δρόμων Πελέκι & Φτεριαρά του αναδασμού Κάμπου Μαντουδίου . 9.000 Ευρώ»
Το έργο αφορά αίτημα του πρώην δημάρχου Κηρέως κ. Γ. Τριάντη να μετατοπισθεί ο δρόμος γιατί πιστεύει ότι ο υπάρχων δρόμος παίρνει μέρος του κτήματος του 8 στρεμμάτων στην περιοχή Φτεριαρά του κάμπου Μαντουδίου. Ως γνωστόν τα όρια των κτημάτων και του δρόμου ορίστηκαν πριν από 60 χρόνια το 1958 και δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν μέχρι σήμερα.

Μια τυχόν μετατόπιση του δρόμου πού τόσο βιαστικά ενέκριναν οι αποστάτες στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να ελέγξουν πόσο βάσιμοι νομικά είναι οι ισχυρισμοί του κ. Τριάντη και χωρίς να ρωτήσουν τους θιγμένους ιδιοκτήτες των χωραφιών πάνω στα οποία θα μετατοπιστεί ο δρόμος σίγουρα θα δημιουργήσει μια σειρά από δικαιολογημένες αντιδράσεις. Οι ιδιοκτησίες των κκ. Τσιρογιάννη, Σούλα και Μουρτοπάλλα θα υποφέρουν από το ρουσφέτι των αποστατών. Το πιθανότερο είναι ότι το ποτάμι έχει φάει μέρος του κτήματος του και ο πρώην δήμαρχος το διεκδικεί τώρα από τον δρόμο. Ο δημος μπορεί να αναζητήσει τα τσιμεντένια κολωνάκια όρια των κτημάτων πού έβαλαν σαν σημαδια οι μηχανικοί του αναδασμού το 1958.

Το ότι οι αποστάτες ενέκριναν ο δήμος να επιβαρυνθεί με 9.000 ευρώ, δηλαδή όσο είναι η αξία 3 ή 4 στρεμμάτων στο κάμπο του Μαντουδίου ή του μισού χωραφιού του κ. Τριάντη για να κερδίσει ο κ. Τριάντης ένα μέτρο είναι προκλητικό για όλους μας και δείχνει το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους.

Ως γνωστόν ανάμεσα στου αποστάτες είναι και παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του πρώην δημάρχου Κηρέως καθώς και κομματικοί του σύντροφοι από τις ένδοξες ημέρες του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είναι το αναπτυξιακό Τεχνικό Πρόγραμμα που περιμέναμε για 6 μήνες και βελτίωσε αυτό της εκτελεστικής επιτροπής που πρόβλεπε ασφαλτοστρώσεις μέσα στον οικισμό του Μαντουδίου. Η εξυπηρέτηση του ενός είναι σημαντικότερη από την εξυπηρέτηση των πολλών δημοτών, αρκεί αυτός ο ένας να είναι φίλος μας.




Παραθέτω σύνδεσμο του χάρτη με το κτήμα
https://goo.gl/maps/YkKyaJf4MND2





Το εν λόγω κτήμα του πρώην δημάρχου Κηρέως


Διαβάστε επίσης


Οι αλλαγές του Τεχνικού Προγράμματος των αποστατών- Αφαίρεσαν έργο πού είχαν οι ίδιοι προσθέσει στο περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα

Η συζήτηση για το "υπερεπείγον" Τεχνικό Πρόγραμμα των 9 αποστατών πού περιμέναμε 6 μήνες


Με ποιές "αιτιολογίες" απέρριψαν για 3η φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017

Οι ξεκούδουνες αμπελοφιλοσοφίες με τις οποίες 14 σύμ-βουλοι απέρριψαν για 2η φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017


Άξιζαν 8 συνεδριάσεις οι αλλαγές στο νεο Τεχνικό Πρόγραμμα; Η κοινή δήλωση των 9 αποστατών και οι προσθαφαιρέσεις

Ξεκίνησαν τα νεα επεισόδια της ιλαροτραγωδίας "κωλυσιεργία του Τεχνικού Προγράμματος 2017": Αποχώρηση δημάρχου

Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα έργα πού πρέπει να γίνουν στο δήμο μας το 2017

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.