powered by Surfing Waves

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κουκουρίκος: "Αφού έχω καταγραφεί στους παρόντες δώστε μου 2-3 λεπτά να εξηγήσω γιατί αποχωρώ"



Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουκουρίκος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-2-2017 τα παρακάτω: "αφού έχω καταγραφεί στους παρόντες  δώστε 2-3 λεπτά να εξηγήσω γιατί αποχωρώ. .....Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της φαρσοκωμωδίας. ...... Αποχωρώ λοιπόν από την σημερινή συνεδρίαση, το ίδιο θα κάνω και στην επόμενη και την μεθεπόμενη, αν η Εκτελεστική Επιτροπή δεν αποφασίσει κάποια στιγμή και όσο γίνεται πιο γρήγορα να συμβεί αυτό, να κωδικοποιήσει τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων που υπάρχουν για το Τεχνικό Πρόγραμμα, να συνεργαστεί με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, να συμπεριληφθούν στον Τεχνικό πρόγραμμα μέρος των προτάσεων που έχουν γίνει από εμάς όλους και να έρθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση"


Απόσπασμα απο το πρακτικό της αρίθμ. 3 / 22-2-2017 συνεδρίασης του ΔημοτικούΣυμβουλίου

Κουκουρίκος Ηλίας: Μιας και ξεκίνησε κ. Πρόεδρε η συνεδρίαση και αφού έχω καταγραφεί στους παρόντες, θέλω να σας ενημερώσω και να μου επιτρέψετε να αποχωρήσω από την σημερινή συνεδρίαση. Θέλω να μου δώσετε 2-3 λεπτά σας παρακαλώ να σας εξηγήσω τους λόγους
για τους οποίους αποχωρώ.

Όταν πριν μερικές μέρες έλαβα την πρόσκληση με τα θέματα που θα συζητούσαμε σήμερα, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης δεν υπήρχε το θέμα του τεχνικού προγράμματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκείνος ο οποίος επιλέγει τα θέματα που θα φέρει προς συζήτηση σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι ο Πρόεδρος όμως μόνο είναι και ο Δήμαρχος. Του δίνει την δυνατότητα ο Καλλικρατικός νόμος, να ζητήσει είτε γραπτώς είτε προφορικώς από τον Πρόεδρο, να συμπεριληφθούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης θέματα τα οποία αυτός θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθούν.

Και βέβαια αυτό το γνωρίζουμε, γιατί έχει γίνει κατ’ επανάληψη. Κατ’επανάληψη έχει ζητήσει ο Δήμαρχος και έχουν συζητηθεί θέματα που τα έχει προτείνει ο ίδιος. Από τις 13 αν δεν απατώμαι του Δεκέμβρη, συζητήθηκε το θέμα του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε καταψηφίστηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία.
Από τότε πέρασαν πενήντα ακριβώς μέρες και το θέμα αυτό δεν έχει επανέλθει να συζητηθεί.
Και βέβαια ο Πρόεδρος μπορεί να επικαλεστεί, ότι κοιτάξτε να δείτε, να φέρω ένα θέμα το οποίο δύο φορές με συντριπτική πλειοψηφία απορρίφτηκε, γιατί να το κάνω; Αφού πάλι το ίδιο θα συμβεί. Και να επιρρίψει ευθύνες, και δεν θα έχει και άδικο στην Εκτελεστική Επιτροπή η οποία δεν πήρε τις προτάσεις που υπάρχουν καταγεγραμμένες στα πρακτικά προηγούμενων συνεδριάσεων, όπου εκεί υπάρχουν οι προτάσεις όλων όσων δεν ψήφισαν και αυτών που ψήφισαν ενδεχομένως, να τις κωδικοποιήσει και να τις φέρει για ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση. Δεν θα τον αδικούσα, δεν έχει και άδικο στην προκειμένη περίπτωση.

Όμως το ίδιο έκανε και ο Δήμαρχος, ενώ έχει την δυνατότητα, του δίνει ο νόμος την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το έκανε. Προφανώς υπήρχε κάποια πρόθεση.
Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ήθελε να εκθέσει τον Πρόεδρο ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του, ότι δεν επιτελεί το έργο του σωστά, άλλωστε είναι κάτι που έχει συμβεί κατ’ επανάληψη δεν θα γινόταν πρώτη φορά.

Το κακό όμως είναι ότι και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν μαζί του, προφανώς. Γιατί σε συζήτηση που είχαμε με την Αντιδήμαρχο μου είπε, ότι ξέρεις κάτι, η δική μας η δουλειά τελείωσε από την στιγμή που φέραμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν ψηφίστηκε, εμείς το
καταθέσαμε. Από δω και πέρα ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος να το φέρει και να το ξαναφέρει και να το ξαναφέρει κλπ. Πράγμα που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

κ.κ. συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα στον Δήμο μας παίζεται μια φαρσοκωμωδία κυριολεκτικά. Εγώ αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της φαρσοκωμωδίας.
Κάποιοι προφανώς δεν έχουν εκτιμήσει, δεν έχουν αξιολογήσει σωστά, την επιθυμία των συνδημοτών μας οι οποίοι στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την ψήφο τους μας έστειλαν εδώ για να διοικήσουμε τον Δήμο.
Αν δεν αλλάξουν τακτική και αν να το πω απλά δεν αλλάξουν μυαλά, αν εξακολουθούν να παίζουν τα προσωπικά τους παιγνίδια εις βάρος του Δήμου, η φαρσοκωμωδία αυτή θα εξελιχθεί σε δράμα. Και οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης θα είναι τρομακτικές.
Για σκεφτείτε, δεν ψηφίζουμε προϋπολογισμό δεν ψηφίζουμε Τεχνικό πρόγραμμα, άρα κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ποτέ και τον προϋπολογισμό. Τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να μου πει κάποιος;
Ενδεχομένως να μας στείλουν έναν υπάλληλο ή από το Υπουργείο Οικονομικών ή από το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκατασταθεί στον Δήμο και να κάνει πληρωμές για τα απολύτως απαραίτητα.
Αποχωρώ λοιπόν από την σημερινή συνεδρίαση, το ίδιο θα κάνω και στην επόμενη και την μεθεπόμενη, αν η Εκτελεστική Επιτροπή δεν αποφασίσει κάποια στιγμή και όσο γίνεται πιο γρήγορα να συμβεί αυτό, να κωδικοποιήσει τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων που υπάρχουν για το Τεχνικό Πρόγραμμα, να συνεργαστεί με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, να συμπεριληφθούν στον Τεχνικό πρόγραμμα μέρος των προτάσεων που έχουν γίνει από εμάς όλους και να έρθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση».





Τι είχε προτείνει ο κ. Κουκουρίκος στις 13-12-2016 για το Τεχνικό Πρόγραμμα :



 " Γνωρίζοντας τα οικονομικά του Δήμου μας που είναι περιορισμένα και συγκεκριμένα, δεν περίμενα σήμερα ότι θα κατατεθεί ένα τεχνικό πρόγραμμα με αναπτυξιακή προοπτική, με όραμα κτλ., κτλ. Έπρεπε λοιπόν η Εκτελεστική Επιτροπή να κινηθεί σε συγκεκριμένα πλαίσια, να κωδικοποιήσει τις προτάσεις των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, να αξιολογήσει, να ιεραρχήσει και να δώσει προτεραιότητες σε κάποια έργα, στην εκτέλεση κάποιων έργων. Προσωπικά δείχνω κατανόηση, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.

Δε θα αναλωθώ λοιπόν σε παχιά λόγια, να το χαρακτηρίσω αντιαναπτυξιακό κτλ., κτλ. Αυτό όμως που δεν μπορώ να κατανοήσω πιστέψτε με, και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος εδώ μέσα, όλοι μας έχουμε αυτή την απορία, δεν μπορώ να κατανοήσω τους ρυθμούς εκτέλεσης του τεχνικού προγράμματος του 2015 και του 2016. Σχεδόν μηδενικός ο απολογισμός εκτέλεσης έργων.

Θεωρώ ότι αποτελούμε Πανελλαδικό, ίσως και παγκόσμιο φαινόμενο. Και βέβαια υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος για την μη εκτέλεση των έργων, είναι και η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία δεν έχει μόνο την ευθύνη της σύνταξης του τεχνικού προγράμματος, έχει και την ευθύνη της υλοποίησης.
Παρόλα αυτά εγώ θα το ψηφίσω το τεχνικό πρόγραμμα και θα το ψηφίσω για τους ίδιους λόγους που το ψήφισα και πέρσι. Γιατί δε θέλω να δώσω την δυνατότητα σε κάποιους να ταμπουρωθούν πίσω από την άρνησή μου ή την άρνησή σας και να πουν αυτά που λένε συνήθως, ότι ξέρετε δεν μπορούμε να κάνουμε έργα, γιατί οι κακοί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ψηφίζουν το τεχνικό
πρόγραμμα.  Ορίστε, εγώ προσωπικά το ψηφίζω. Έργα όμως δεν βλέπουμε.

Θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα που αφορά τη Λίμνη. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον Αντιδήμαρχο κ. Κατσούρα Δημήτρη, να βάλετε μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα πλακόστρωση που αφορά αυτό το τετράγωνο έξω από το κτίριο Μελά. Δηλαδή από την Εφορία μέχρι το δρόμο του Νικολάου Δήμου, από το βίντεο μέχρι την οικεία Νικολάου Φλώκου
και από του Ριτσώνη εδώ το σπίτι μέχρι την οικία του Ανυφιώτη .Το τσιμέντο έχει φθαρεί κυριολεκτικά κι έχει γίνει πλέον επικίνδυνο . 

Παρακαλώ, και έχω μία παρατήρηση και τελειώνω, κ. Δήμαρχε είχαμε πέρσι ένα έργο το οποίο βρισκότανε στο στάδιο της εκτέλεσης και τελικά το  ακυρώσατε, αφορά τις Ροβιές, το φωτισμό, ηλεκτροφωτισμό Ροβιών, επικαλούμενος ότι δεν μπορεί να γίνει το έργο αυτό, διότι δεν υπήρχε χάραξη αιγιαλού και παραλίας και είπατε μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε πάνω από το δρόμο. Τώρα βλέπω αυτό το έργο και εκπλήσσομαι, έχει αλλάξει κάτι; Έχει χαραχτεί ο αιγιαλός και η παραλία; Ή το βάλατε απλώς να το βάλετε και να πείτε μετά ότι ξέρετε, δεν υπάρχει αιγιαλός και παραλία χαραγμένος, αδυνατώ να το εκτελέσω το έργο. Αυτά. Ευχαριστώ."


Διαβάστε επίσης


Ξεκίνησαν τα νέα επεισόδια της ιλαροτραγωδίας "κωλυσιεργία του Τεχνικού Προγράμματος 2017": Αποχώρηση δημάρχου

Οι ξεκούδουνες αμπελοφιλοσοφίες με τις οποίες 14 σύμ-βουλοι απέρριψαν για 2η φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017

Με ποιές "αιτιολογίες" απέρριψαν για 3η φορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017

Ξανά θύμα της εξουσιολαγνείας των αποστατών και της παράταξης Στεργίου το Τεχνικό Πρόγραμμα

Οι απόκριες θύμα της εξουσιολάγνας κωλυσιεργίας αντιπολίτευσης και αποστατών

Άξιζαν 8 συνεδριάσεις οι αλλαγές στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα; Η κοινή δήλωση των 9 αποστατών και οι προσθαφαιρέσεις






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.