powered by Surfing Waves

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα που είναι υπόχρεα να δίνουν στοιχεία στο Μητρώο Φορέων




Προθεσμία μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, για να υποβάλουν τα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα στοιχεία στο Μητρώο Φορέων δίνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και το Τμήμα παρακολούθησης και Επεξεργασίας Οικονομικών Στοιχείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών με έγγραφό τους κάνουν γνωστό ότι η ΕΛΣΤΑΤ με το σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης με σημαντικές αλλαγές.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν νέα Νομικά Πρόσωπα τα οποία υπάγονται α στο θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο είναι υποχρεωμένα να δίνουν στοιχεία στο Μητρώο. Επιπλέον η υποχρέωση από τριμηνιαία γίνεται μηνιαία.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του υπουργείου τα εν λόγω Νομικά Πρόσωπα θα υποβάλλουν μηνιαία οικονομικά στοιχεία αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα κατά τον οποίο εντάχθηκαν. Ειδικά για τα στοιχεία Δεκεμβρίου 2016 «τα μηνιαία στατιστικά δελτία πρέπει να υποβληθούν στην ΒΔ το αργότερο έως και την 25η Ιανουαρίου 2017 προκειμένου οι Φορείς να συμπεριληφθούν στην κατάσταση ενσωμάτωσης οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύει η Δ/νση Οικονομικών Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και στην αντίστοιχη κατάσταση που δημοσιεύει η Δ/νση Αναφορών, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας του Γ.Λ.Κ.».

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο καθώς και το Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που είναι υπόχρεα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.