powered by Surfing Waves

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση κατά εγκληματικής ομάδας πού καλλιεργούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης



Ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Εύβοια, Αττική και Ηλεία έχει εξαπολύσει η Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και εναέριων μέσων, για την εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης...

Πρόκειται για δίκτυο με επεκτάσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας καλλιεργούσαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις φυτείες και σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ από την επιχείρηση που έχει στηθεί, έχουν ήδη συλληφθεί 12 άτομα.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ

Εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών




Το περιεχόμενο και το πρόγραμμα της 3ης φάσης της Εκστρατείας με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» θα παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, η καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, o καθηγητής και συντονιστής διευθυντής Ε΄ Παθολογικής Κλινικής, νοσοκομείο Ευαγγελισμός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης και η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Κυριακή Κανελλακοπούλου.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12.30 στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος) και θα παρουσιασθούν:
Τα νέα δεδομένα στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών στη χώρα μας και οι συνέπειές του,
Η ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης στους ενήλικες,
Απολογιστικά στοιχεία και συμπεράσματα από τις δύο πρώτες φάσεις της Εκστρατείας, όπου υλοποιήθηκαν 49 εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα,
Η τρίτη φάση της εκστρατείας, με συμμετοχή 26 Δήμων από όλη τη χώρα,
Η διεύρυνση της ενημέρωσης με ειδικές συναντήσεις Εκπαιδευτικών με μικρούς μαθητές με στόχο την εκπαίδευσή τους μέσω ειδικών εργαλείων.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης, ευρείας συνεργασίας μεταξύ των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ιατρικής Κοινότητας, στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά ιατροί – πανεπιστημιακοί καθηγητές, διακεκριμένοι ιατροί λοιμωξιολόγοι, μέλη και συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Η αρνητική πρωτιά που κατέχει η Ελλάδα στην κατανάλωση αντιβιοτικών διεθνώς και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό μικροβιακής αντοχής της χώρας μας σε παγκόσμια κλίμακα, σε συνδυασμό με το σοβαρό ενδεχόμενο να μην κυκλοφορήσουν νέα αντιβιοτικά δραστικά στα ανθεκτικά μικρόβια, το διαφαινόμενο δηλαδή «τέλος των αντιβιοτικών», καθιστούν περισσότερο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη της έγκυρης ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού όλων των ηλικιών, στην ορθή χρήση των αντιβιοτικών και στη σημασία των εμβολιασμών.

Επομένως, οι πολίτες θα μπορούν και πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες από την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, πότε και πώς είναι απαραίτητη η λήψη αντιβιοτικού, αλλά και πώς να προστατευτούν από σοβαρές ασθένειες όπως η γρίπη, οι λοιμώξεις από πνευμονιόκοκκο και μηνιγγιτιδόκοκκο, όπως και ο έρπης ζωστήρας, μέσω των απαραίτητων εμβολιασμών για τους ενήλικες.

Ακόμη, με δεδομένο ότι η νέα γενιά μπορεί να αποτελέσει ισχυρή ασπίδα προστασίας για την υγεία του γενικού πληθυσμού, η Ενημερωτική Εκστρατεία για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών, στην 3η αυτή φάση εστιάζει στην ιδιαίτερη ομάδα των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με εξειδικευμένες ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Εκπαιδευτικών, παρουσιάζει δύο πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία:

Αφενός το e–bug, ένα Παιδαγωγικό Υλικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εκπαίδευση των μικρών μαθητών και αφετέρου την έκδοση ενός Παιδικού Βιβλίου, μια εκπαιδευτική ιστορία ειδικά γραμμένη για τα παιδιά. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, οι Εκπαιδευτικοί αξιοποιώντας τα δύο αυτά εργαλεία, έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στη φαντασία και στη «γλώσσα» των παιδιών, και να τους μεταφέρουν το μήνυμα της πρόληψης από τις λοιμώξεις με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, ώστε τα αντιβιοτικά να διατηρηθούν δραστικά σώζοντας ζωές.




Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Αλληλεγγύη


δέντρο αλληλεγγύης

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη».

«Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, είναι ο σχεδιασμός, η ενημέρωση, η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο συντονισμός της κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας. Η υλοποίηση του αυτού του Εθνικού Μηχανισμού, θα επιτρέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι εκείνες του Υπουργείου, να στοχεύσουν καλύτερα τις παρεμβάσεις τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους».

Αναλυτικά το σχέδιο νόμου στο http://www.opengov.gr/minlab/?p=3488

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων







Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντοςΜε εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου - από τις Φιλιππίνες και τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα και τις ΗΠΑ - γιορτάζεται από το πρωί της Κυριακής η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες, με κεντρικό σύνθημα «Τα ζώα έχουν ψύχη», στέλνοντας έτσι μήνυμα κατά της κακοποίησης ζώων - κατοικίδιων και αδέσποτων.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε το 1931 σε συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αλλά και τους ειδικούς για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Βέβαια, από τότε, η γιορτή πλέον περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, καθώς συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που για την Καθολική Εκκλησία είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Πάντως, οι αριθμοί για την κακοποίηση κι εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο είναι αποκαρδιωτικά: Το 80% των σκύλων και γάτων του πλανήτη είναι αδέσποτα ή παραμελημένα.
Εκατομμύρια άγρια ζώα σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα στη μαύρη αγορά κάθε χρόνο ενώ το συνολικό ποσό των παράνομων αγοραπωλησιών ξεπερνά τα 10 δις δολάρια.

Στη χώρα μας, παρόλο που ο νόμος για την κακοποίηση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων έχει γίνει αυστηρότερος - με επιβολή προστίμων -, σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα θανάτωσης, κακοποίησης αλλά και παραμέλησης ζώων.

Με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα κατά της κακοποίησης.


protothema.gr

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος οργανώνει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016,  μεγάλη συναυλία στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και την ευγενική συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών. Θα συμμετέχουν οι Alan Dalon, Ross Daly, Σωτήρης Αλεξάκης, Κέλλυ Θωμά, Γιώργος Μανωλάκης, Γιάννης Παξιμαδάκης, Γιώργης Σταυρακάκης (Νιδιώτης), Μαρία Φασουλάκη.
Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς φροντίδας και μέριμνας (σίτιση, περίθαλψη, στείρωση κ.α.) των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Ώρα έναρξης 9μμ.


 

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία: Κτηνώδεις ορέξεις- έκθεση σε δημόσια θέα ξεκοιλιασμένου ζώου στην πλατεία Μαντουδίου


Αναγνώστης απέστειλε την παρακάτω καταγγελία:

 «Σημερινή Ελλάδα στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου Εύβοιας να εκθέτουν ξεκοιλιασμένο ζώο πάνω στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας για λαχειοπώληση σε κοινή θέα παραμονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και ο κόσμος στις ταβέρνες να διαμαρτύρετε χωρίς εκείνοι να πτοούνται ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα του 2016 να γίνονται τέτοια αίσχη».

Δημοτικό Συμβούλιο με ένα θέμα την Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στην δημοτική κοινότητα Λίμνης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, ώρα 7 μ.μ, ύστερα από  αίτημα του Δημάρχου θα συζητήσειψ το θέμα:
Έγκριση της υπ΄αριθμ. 137/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: Ανάκληση της αρίθμ. 120/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και εισήγηση για την (2η) αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 Εισηγητής : κ. Χρήστος Καλυβιώτης, Δήμαρχος



Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο ΜαντούδΙ


Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως του Μαντουδίου.
Η πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι
Η πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς. Κατά την καθιερωμένη Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε επίκαιρα στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, τονίζοντας ότι όλοι μας καλούμαστε να είμαστε στις αποφάσεις της καθημερινότητάς μας “θεοκίνητοι”, όπως ο Άγιος Ιωάννης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, έλαβε χώρα η Αρχιερατική χοροστασία υπό του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας και εν συνεχεία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των δύο Μητροπολιτών, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο με αναφορά στον βίο του Αγίου Ιωάννου και την παρακαταθήκης της θεολογίας της αγάπης, την οποία παρέδωσε σε όλες τις γενεές των χριστιανών, ενώ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την τιμητική πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην πανήγυρη αυτή, στην οποία επί 30 έτη, ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προσερχόταν, αλλά και την δυνατότητα να συναντηθεί με αγαπητά του πρόσωπα, όπως αυτό του π. Ιωάννου Μάρκου και της οικογενείας του.

Λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασmιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον β΄ Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Μάρκου, Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και υιό του Προϊσταμένου της Ενορίας π. Ιωάννου, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μαζί με την πρεσβυτέρα του Σοφία αποτελούν πρότυπο ιερατικής οικογενείας, προσφέροντας μάλιστα στην Τοπική Εκκλησία και τα δύο αγόρια τους, τον π. Νικόλαο και τον π. Βασίλειο – Εφημέριο Πηλίου Κηρέως, ως Ιερείς.

Όλοι οι Ενορίτες έδοσαν το σύμψηφό τους στους λόγους και την απονομή του οφφικίου από τον Σεβασμιώτατο, αφού βροντοφώναξαν το ΑΞΙΟΣ με ενθουσιασμό και χειροκρότημα.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες της Ενορίας, ενώ οι φιλόξενοι και φιλόκαλοι Εφημέριοι Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου και ο υιός του Οικον. Νικόλαος Μάρκου, με την βοήθεια των πρεσβυτερών τους, αλλά και πολλών εθελοντών και εθελοντριών της Ενορίας παρέθεσαν σε όλους του συμπανηγυριστές, όπως και την προηγουμένη, εόρτια τράπεζ
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=44328#sthash.47LIYZCl.dpuf

ΙΚΑ προς τον Δήμο: "....εξετάζεται η δυνατότητα διεύρυνσης και επανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων των γραφείων του Ιδρύματος"

Μετά απο αίτημα της τοπικής κοινότητας Μαντουδίου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 19-9-16  να ζητήσει,  τα παρακάτω σχετικά το γραφείο Ι.Κ.Α Μαντουδίου:
α) Να λειτουργεί με όλες τις  αρμοδιότητες που έχουν θεσμοθετηθεί με ΦΕΚ και
β) Να θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας των ρητινοκαλιεργητών

Το  ΙΚΑ απάντησε σε παλαιότερο παρόμοιο αίτημα του δήμου  πού εκκρεμούσε από τις 14.6.16 με την παρακάτω επιστολη:







Δήμαρχος: "Δεν έχουμε τις διευθύνσεις για να εισπράξουμε το οικονομικό προϊόν που ανέφερε ο εκκαθαριστής. Οι υπηρεσίες είναι σε μία τρέλα

Στις 19-9-2016 το Δημοτικό Συμβούλιο  συζήτησε     το «χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ατόμων
που εργάστηκαν σε προγράμματα ΑΜΕΑ» πού έφερε στο Συμβούλιο ο κ. Λιαγκάκης. το Συμβούλιο ψήφισε γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να ενισχυθεί ο κωδικός αριθμός που υπάρχει για την πληρωμή των ατόμων ΑΜΕΑ με το απαραίτητο ποσό.  Να έρθει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο θέμα έγκρισης της αναμόρφωσης ώστε να εγκριθεί και να εκδοθούν τα χρηματικά εντάλματα για να μπορέσουν να πληρωθούν τα άτομα που εργάστηκαν σε προγράμματα ΑΜΕΑ μέχρι τέλους Νοεμβρίου 2016.

Αποκαλύψεις Καλυβιώτη 
Κατά την συζήτηση όμως ο κ. Δήμαρχος έκανε τις παρακάτω σοκαριστικές αποκαλύψεις για το "μπάχαλο" πού γινόταν στο Δήμο: "ΑΜΕΑ υπάρχουν πολλών κατηγοριών, έτσι; άλλες είναι με αποφάσεις δικαστικές που πρέπει να πληρωθούν, άλλες έρχονται από παλιά, πολύ παλιά από τις εταιρείες. H απάντησή μου ήταν για όλους. Εάν όμως όπως αναφέρθηκε ο κ. Στεργίου αφορούν ΑΜΕΑ που έρχονται από τις επιχειρήσεις του Δήμου, εκεί σας βεβαιώνω ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και το τεράστιο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχουν μετά την κατάθεση της έκθεσης του ορκωτού  διαχειριστή, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει, όπως ο νόμος προβλέπει το ένταλμα για πληρωμή. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν διευθύνσεις των ατόμων, δεν υπάρχει η βάση εδρέουσας της απαίτησης. Γι' αυτό τότε είχαμε πει και είναι τεράστιο πρόβλημα για την υπηρεσία, τεράστιο κι ελάτε ένα-ένα να τα δούμε, γι' αυτό τότε είχα προτείνει, αλλά δεν έγινε, να παραληφθεί το έργο του εκκαθαριστή με επιφύλαξη, γι όλες αυτές τις εκκρεμότητες.
Και δεν είναι μόνο οι πληρωμές του Δήμου προς ΑΜΕΑ και προς τρίτους, είναι και οι εισπράξεις του Δήμου από τρίτους. Δεν έχουμε τις διευθύνσεις για να εισπράξουμε το προϊόν που αναφέρει, το οικονομικό προϊόν που ανέφερε ο εκκαθαριστής. Δεν έχουμε στοιχεία διευθύνσεις, επώνυμα και είναι οι υπηρεσίες σε μία τρέλα. Πως θες να εισπράξουμε Δήμαρχε; μου λένε. Πως θα πληρώσουμε; Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που θα εξυφαίνεται στην πορεία.
Και πέραν αυτού που αφορά τις πληρωμές, γιατί αφορά την εκκαθάριση των τότε επιχειρήσεων, έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, πώς θα καταχωρηθούν στα πάγια εκείνα τα περιουσιακά στοιχεία που δεν υφίστανται; Άλλη παράμετρος αυτή, δεν τη συζητάμε τώρα."





Απο τα δημοσιευμένα  πρακτικά της συνεδρίασης

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έδωσε το λόγο στον κ. Λιαγκάκη Ευστάθιο, ο οποίος είπε:
«Αγαπητοί συνάδελφοι φέρνω αυτό το θέμα πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί αυτή η κατάσταση με τους ανθρώπους των ΑΜΕΑ δεν πρέπει να συνεχίσει. Έχει περάσει τόσος καιρός που οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαστικές αποφάσεις, οι περισσότεροι, Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν
ειδικές ανάγκες γι αυτό βγήκαν αυτά τα προγράμματα. Για διάφορους λόγουςτότε, δεν έχουν πληρωθεί. Και παρόλο που έχουν τελεσιδικήσει πλέον οι δικαστικές αποφάσεις οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ του Δημάρχου και της οικονομικής υπηρεσίας. Ο Δήμαρχος λέει οικονομικές υπηρεσίες, οι οικονομικές υπηρεσίες λένε ο Δήμαρχος. Λοιπόν αυτή η
κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η πρόταση η δικιά μου είναι να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Να πάρουμε απόφαση σήμερα, να έρθει θέμα συζήτησης την επόμενη εβδομάδα, και να υποχρεώσουμε τον Δήμαρχο και όλους τους Συμβούλους που είναι στην Οικονομική Επιτροπή και όσους εμπλέκονται πάνω σε αυτό να τελειώσει το ζήτημα αυτό. Να γίνει έκτακτη η Οικονομική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, να περάσει κι αυτό ως θέμα, να γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού, να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφιστεί, κι από κει και πέρα να κοπούν εντάλματα να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να σέρνεται. Είναι ντροπή για όλους μας εδώ μέσα.
Δήμαρχος: Σε καλώ κ. Λιαγκάκη αύριο να έρθεις, να πάμε μαζί στις οικονομικές υπηρεσίες Δήμου για να δεις ακριβώς τι συμβαίνει, γιατί είναι εύκολο να λέμε λόγια.
Για να γίνουν όμως οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι πληρωμές, χρειάζεται κάποιος χρόνος, χρειάζονται δυστυχώς κάποια πράγματα που δεν εξαρτώνται ούτε από σας, ούτε από τον Δήμαρχο, ούτε από την Οικονομική Επιτροπή.
Σου θυμίσω μόνο ένα πράγμα, το είπες και μόνος σου, πώς θα κοπεί ένταλμα αν δεν υπάρχει αναμόρφωση; Και πριν από λίγο το σώμα αρνήθηκε τη δεύτερη αναμόρφωση. Πες μου πώς;

Όλοι θέλουμε το συντομότερο να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες για τα ΑΜΕΑ, όλοι. Δεν υπάρχει κανένας που να λέει όχι.
Έλα λοιπόν αύριο να πάρεις μια γεύση της γραφειοκρατίας για να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται, γιατί να το λέω κι εγώ κι εσύ κι όλοι μας, να το πράξουμε είναι δύσκολο, δεν εξαρτάται από μας αυτό και ζητάς χρονοδιάγραμμα. Ποιος σοβαρός άνθρωπος από τον Δήμο θα σου δώσει χρονοδιάγραμμα, όταν δεν χειρίζεται το θέμα; Πες μου, ποιος; Όταν θα πάει στο Ελεγκτικό και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσει και χίλια δύο άλλα πράγματα. Τόσα χρόνια είσαι στον Δήμο, δεν ξέρεις τι γίνεται;
Από τον Δήμο λοιπόν και από τις υπηρεσίες του, όχι μόνο δεν υπάρχει αντίρρηση, αλλά τεράστια προσπάθεια. Και σας καλώ κι σένα και οποιοδήποτε να έρθετε να δείτε ακριβώς τι συμβαίνει.
Στεργίου Ιωάννης: Η θέση, όχι δική μας, αλλά του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες κι έχουμε λάβει και σχετικές αποφάσεις.
Τώρα, δυστυχώς προσωπικά δε με έπεισε ο Δήμαρχος, διότι λέει για την αναμόρφωση. Αυτή η αναμόρφωση την οποία εισηγήθηκε δεν είχε μέσα πρόβλεψη για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Άρα λοιπόν εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πόσο ψηλά το έχει το θέμα ή πόσο χαμηλά, το θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Είναι γεγονός λοιπόν οι δικαστικές αποφάσεις, και θα έπρεπε λοιπόν να είχε τακτοποιηθεί το θέμα. Δεν ξέρω να δώσω εγώ αυτή τη στιγμή εικόνα των οικονομικών του Δήμου, αυτό είναι θέμα του Δημάρχου, αλλά τουλάχιστον έπρεπε να είχανε πληρωθεί αυτοί οι άνθρωποι ένα μέρος και σε ένα μήνα να πληρωθούν και τα άλλα. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω.
Αν μας λέει ότι υπάρχει οικονομική δυνατότητα να τα πάρουν, πρέπει να τα πάρουν τα χρήματά τους και να τελειώνει, τα δικαιούνται, υπάρχουν και οι σχετικές αποφάσεις. Αλλά μην τώρα λέμε φταίνε οι υπηρεσίες, φταίνε οι αιρετοί, φταίνε οι υπάλληλοι. Το θέμα είναι, έχει ασχοληθεί κανένας; Κανένας απολύτως.
Για αυτό λοιπόν συμφωνώ και με την πρόταση που κάνει και ο συνάδελφος ο κ. Λιαγκάκης, δεν ξέρω αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικό, αλλά θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να πληρωθούν, να πούμε ότι μέσα στον επόμενο μήνα, σε 50-60 μέρες από σήμερα να έχει ολοκληρωθεί, να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων, να ανακουφιστούνε και να πληρωθούνε και τα υπόλοιπα, να τελειώνει αυτή η υπόθεση. Πρέπει να δοθεί λύση.
Δήμαρχος: Δεν πρέπει φεύγοντας από δω να έχουμε εσφαλμένες εντυπώσεις. ΑΜΕΑ υπάρχουν πολλών κατηγοριών, έτσι; άλλες είναι με αποφάσεις δικαστικές που πρέπει να πληρωθούν, άλλες έρχονται από παλιά, πολύ παλιά από τις εταιρείες. H απάντησή μου ήταν για όλους. Εάν όμως
όπως αναφέρθηκε ο κ. Στεργίου αφορούν ΑΜΕΑ που έρχονται από τις επιχειρήσεις του Δήμου, εκεί σας βεβαιώνω ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και το τεράστιο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχουν μετά την κατάθεση της έκθεσης του ορκωτού διαχειριστή, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει, όπως ο νόμος προβλέπει το ένταλμα για πληρωμή. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν διευθύνσεις των ατόμων, δεν υπάρχει η βάση εδρέουσας της απαίτησης. Γι' αυτό τότε είχαμε πει και είναι τεράστιο πρόβλημα για την υπηρεσία, τεράστιο κι ελάτε ένα-ένα να τα δούμε, γι' αυτό τότε είχα προτείνει, αλλά δεν έγινε, να παραληφθεί το έργο του εκκαθαριστή με επιφύλαξη, γι όλες αυτές τις εκκρεμότητες.
Και δεν είναι μόνο οι πληρωμές του Δήμου προς ΑΜΕΑ και προς τρίτους, είναι και οι εισπράξεις του Δήμου από τρίτους. Δεν έχουμε τις διευθύνσεις για να εισπράξουμε το προϊόν που αναφέρει, το οικονομικό προϊόν που ανέφερε ο εκκαθαριστής. Δεν έχουμε στοιχεία διευθύνσεις, επώνυμα και είναι οι υπηρεσίες σε μία τρέλα. Πως θες να εισπράξουμε Δήμαρχε; μου λένε. Πως θα πληρώσουμε; Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που θα εξυφαίνεται στην πορεία.
Και πέραν αυτού που αφορά τις πληρωμές, γιατί αφορά την εκκαθάριση των τότε επιχειρήσεων, έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, πώς θα καταχωρηθούν στα πάγια εκείνα τα περιουσιακά στοιχεία που δεν υφίστανται; Άλλη παράμετρος αυτή, δεν τη συζητάμε τώρα.
Ελάτε λοιπόν σας παρακαλώ πολύ, όποιος πραγματικά πιστεύει σ' αυτά που λέει, μαζί και να δούμε, να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει, σας παρακαλώ πολύ. και το γνωρίζουμε όλοι.
Παζάρας Βασίλειος: Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Εγώ θα αρπάξω την ευκαιρία, αυτό που είπε ο Δήμαρχος για να πάμε, όχι να πάει μόνο με τον Στάθη τον Λιαγκάκη, να πάω κι εγώ, να πάει και ο Γιάννης ο Σ τεργίου και όποιος άλλος θέλει, στις υπηρεσίες για να ακούσουμε την άποψη από τους ανθρώπους που χειρίζονται το θέμα κι από κει και πέρα να βάλουμε και τα χρονοδιαγράμματα και ότι θέλετε.
Καντζούρας Ιωάννης: Πρόεδρε, την ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή, την έχει ο Δήμαρχος. Έκανε πρόταση ο Λιαγκάκης την οποία τη βρίσκω πολύ σωστή. Πριν τρεις μήνες που ξαναήρθε το θέμα, είπαμε εδώ και είπε ο Δήμαρχος ότι το βλέπει να λύνεται αίσια. Τώρα σήμερα πάμε αλλού και πάμε
στους παλιούς Δημάρχους, τους παλαιούς Προέδρους, τη ΔΕΠΑΜ κλπ., κλπ. Το θέμα των ΑΜΕΑ είναι ξεχωριστό κομμάτι, δε θέλω να υπεισέλθω, την άλλη φορά είχαμε συζήτηση για την Κορέλη, και πέφτουν και εκεί όλες οι μαϊμουδιές που έγιναν. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν θα γίνουμε ελεγκτές ούτε ανακριτές να πάμε στις οικονομικές υπηρεσίες και επιτροπές. Εγώ θα προσθέσω στην πρόταση του Λιαγκάκη ότι μέχρι τέλος του Οκτωβρίου να έχει λήξει το θέμα των ΑΜΕΑ, αυτοί οι οποίοι είχαμε από την επιχείρηση οφειλές. Και πιστεύω ότι μπορεί να ξεπεραστεί και μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι να ξεπεραστεί το θέμα αυτό, να βοηθήσουμε, όχι να παίξουμε, ούτε να
προκαλέσουμε. Να βοηθήσουμε. Να προστεθεί στη πρόταση του Λιαγκάκη όπως είπε ο συνάδελφος Στεργίου εδώ συμφωνούμε, μέσα σε δύο μήνες να τελειώσει το θέμα.
Κουκουρίκος Ηλίας: Γενικά και αόριστα ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε χωρίς κάτι συγκεκριμένο να μας πει. Μίλησε για γραφειοκρατία. Το ξέρουμε ότι υπάρχει, έτσι;. Μίλησε γενικά, εντελώς γενικά και αόριστα, υπάρχουν αυτά.
Γιατί δεν μπορείτε να τα αναφέρετε όλα αυτά κ. Δήμαρχε; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου;
Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσουν, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάρουνε τα λεφτά τους καταρχάς. Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουνε θα πρέπει εμείς, εσείς κ. Δήμαρχε που είστε εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, να φροντίσετε να πάψουν να υπάρχουν. Δεν
υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται, και είστε υπερβολικός σε αυτό που επικαλείστε. Όλα τα προβλήματα λύνονται. Αν υπάρχει θέληση όμως που εγώ δε την βλέπω.
Και συμφωνώ με την πρόταση αυτή του Δημάρχου που έκανε, να βρεθείτε και οι τρεις, να δείτε - εγώ είμαι σίγουρος - ότι θα υπάρξει λύση. Αφού ο Δήμαρχος δεν δίνει λύση, ας πάτε όλοι οι τρείς επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να τα δείτε στην Οικονομική Επιτροπή.

Κουτσουράς Σταύρος: Ο κ. Λιαγκάκης έφερε ένα θέμα ως έκτακτο αλλά είναι αόριστο. Μιλάει για ΑΜΕΑ, αλλά για ποια ΑΜΕΑ μιλάει; Εδώ έχουν παρθεί αποφάσεις απ' τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπόθεση των ΑΜΕΑ να μην ασκεί ο Δήμος αγωγές σε αποφάσεις δικαστικές που κερδίζουν ΑΜΕΑ. Οποιοσδήποτε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να επισκεφτεί τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και να ενημερωθεί αναλυτικά για την οποιαδήποτε υπόθεση που υπάρχει εκκρεμότητα. Τώρα είναι ένα γενικό θέμα και προφανώς δε νομίζω να υπάρχει δυνατότητα, ακόμα και ο κ. Δήμαρχος να έχει επισταμένη ενημέρωση για ποιους ΑΜΕΑ μιλάει πρώτα απ' όλα.
Εγώ τι θα έκανα στη θέση του κ. Λιαγκάκη, θα πήγαινα αύριο στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και θα ρώταγα, η περίπτωση των ΑΜΕΑ η τάδε γιατί πληρώνεται, η τάδε γιατί δεν πληρώνεται, η δείνα γιατί δεν πληρώνεται; Κι έτσι θα γινότανε μία συνολική εικόνα.
Πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημά σας.Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, έχουμε πάρει αποφάσεις, που είπαμε πρώτα απ΄ όλα να μην ασκείται έφεση σε αγωγές που κερδίζουν ΑΜΕΑ. Δεύτερον, να δούμε ποιες περιπτώσεις είναι αυτές. Σε ένα τέτοιο ερώτημα, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έρχεται ως έκτακτο, δεν υπάρχει προετοιμασία από τη δημοτική αρχή για να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα. Και θα μπορούσε ο κ. Λιαγκάκης, να έκανε αυτό που λέω εγώ, μία επίσκεψη αύριο στις οικονομικές υπηρεσίες, δεν υποτιμώ προς Θεού, αλλά θέλω να σου πω ότι πολλές φορές μπορούμε να διευκολύνουμε κάποιες διαδικασίες.
Πάμε αύριο στις οικονομικές υπηρεσίες να ρωτήσουμε, για ποια υπόθεση ΑΜΕΑ, γιατί είναι πολλές, είναι αυτές από τις κοινωφελείς, είναι αυτές που εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, είναι αυτές που ξεκινήσαμε να βρούμε τα στοιχεία και δεν ξέρω αν ήρθη η έφεση αυτή, είναι πάρα πολλά κ. Λιαγκάκη. Δεν μπορούμε. Για ποια περίπτωση; Όνομα και επώνυμο.
Λιαγκάκης Ευστάθιος: Επαναλαμβάνω την πρόταση μου. Προτείνω λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε απόφαση, την Τετάρτη που έχει Οικονομική Επιτροπή να μπει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή αναμόρφωση προϋπολογισμού και να μπούνε λεφτά στον κωδικό που
υπάρχει, για να πληρωθούν τα ΑΜΕΑ. Από εκεί και πέρα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί η αναμόρφωση αυτή, να κοπούνε τα εντάλματα και μέχρι τέλος Νοεμβρίου να έχουν πληρωθεί οι άνθρωποι αυτοί. Αυτή είναι η πρότασή μου.
Παζάρας Βασίλειος : Εγώ θα προσχωρήσω και στην πρόταση του κ. Κανελλόπουλου, να έρθουν οι υπηρεσίες εδώ οι οικονομικές που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις, να διαφωτίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αυτή την υπόθεση
Δήμαρχος: Ο Δήμαρχος δικαιούται να έχει πρόταση; Η πρότασή μου ήταν αυτή που έκανα πρόσκληση σε όλους, να ενημερωθείτε από τις υπηρεσίες και μετά να μπορείτε να έχετε άποψη.
Βούλγαρης Αναστάσιος: Ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει το θέμα. Γιατί δε μας ενημερώνει; Δηλαδή θα πρέπει να πηγαίνουμε εμείς στις υπηρεσίες; Είναι προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και οφείλει να γνωρίζει το θέμα και να ενημερώσει το σώμα. Από τη στιγμή που δεν το κάνει θα ψηφίσω την πρόταση του κ. Λιαγκάκη.
Κανελλόπουλος Ιωάννης: Εγώ είπα και επαναλαμβάνω, να ενημερωθεί το σώμα από τις οικονομικές υπηρεσίες εδώ και να πάρουμε απόφαση για το τι γίνεται.
Κουτσουράς Σταύρος: Εγώ ψηφίζω να πληρωθούν τα ΑΜΕΑ, να γραφτεί έτσι.

Το δημοτικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την πιο πάνω συζήτηση και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να ενισχυθεί ο κωδικός αριθμός που υπάρχει για την πληρωμή των ατόμων ΑΜΕΑ με το απαραίτητο ποσό.
Να έρθει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο θέμα έγκρισης της αναμόρφωσης ώστε να εγκριθεί και να εκδοθούν τα χρηματικά εντάλματα για να μπορέσουν να πληρωθούν τα άτομα που εργάστηκαν σε προγράμματα ΑΜΕΑ μέχρι τέλους Νοεμβρίου 2016
Την πρόταση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λιαγκάκης Ευστάθιος, Γεωργατζής Ευάγγελος, Στεργίου Ιωάννης, Στέφου Κυριακή, Καντζούρας Ιωάννης, Ψαρρού Ελπίδα, Μουργιάς Ιωάννης, Φλώκου –Κωνσταντάκη Σοφία, Σεσοντή Μαρία, Σκομπρής Νικόλαος,Βούλγαρης Αναστάσιος, Τάρλας Κυριάκος, Κουκουρίκος Ηλίας,Αρβανίτης Παναγιώτης, Δανέλης Ιωάννης, Γιαννιός Κων/νος, Χατζής Ανδρέας (Ψήφοι δέκα επτά-17-)
Μειοψηφούντων των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:
Παζάρας Βασίλειος-Κανελλόπουλος Ιωάννης: να έρθουν οι οικονομικές υπηρεσίες που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις ,εδώ στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου, να διαφωτίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αυτή την υπόθεση (Ψήφοι δύο-2-)
Κουτσουράς Σταύρος: Εγώ ψηφίζω να πληρωθούν τα ΑΜΕΑ(Ψήφος μία-1-)
Περήφανου Νίκη-Γεωργάκαινα Ελένη-Χαλιούλιας Ιωάννης-Κατσούρας Δημήτριος-Παληός Ευστράτιος: Να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι από
τις υπηρεσίες του Δήμου (Ψήφοι πέντε-5-)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Χαλκίδα εκδήλωση τιμής για την Λέλα Καραγιάνν


Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η Εκδήλωση για την εθνική ηρωίδα Λέλας Καραγιάννη από την Ο.Π.Σ.Ε. Το δήμο μας εκπροσώπησε ο κ. Δήμαρχος.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε Εκκλησιασμό στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας μετά μνημοσύνου στη μνήμη της ηρωίδας και των συν αυτής εκτελεσθέντων, στη συνέχεια Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση στεφάνων στην Προτομή της Ηρωίδας στην παραλία Χαλκίδας και Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Δήμου .
Ακολούθησε καφές στο ξενοδοχείο «Παλίρροια».

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης – Τον Οκτώβριο η δημοσίευση της πρόσκλησης


Επανασχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία με τη συμμετοχή των δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του localit.gr, ο φετινός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι πολύ μειωμένος, 2 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με αυτό της προηγούμενης φάσης που ανήλθε στα 86 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στην προηγούμενη φάση του προγράμματος είχαν λάβει μέρος περισσότεροι από 250 Δήμοι, με 275.000 επωφελούμενους, που παρακολούθησαν 15.000 τμήματα επιμόρφωσης, στα οποία εργάστηκαν πάνω από 5.000 άτομα, ως εκπαιδευτές ή διοικητικό προσωπικό και ο προϋπολογισμός της προηγούμενης φάσης ανήλθε στα 86 εκ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με το νέο ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται στα 32 εκ. €, με στόχο να εξυπηρετηθούν τουλάχιστον ο ίδιος αριθμός δήμων, αλλά με περισσότερους ωφελούμενους.

Το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η χρηματοδότηση δεν μπορεί να τροποποιηθεί, καθώς οι πόροι προέρχονται από το ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό είναι προσδιορισμένοι. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε μελλοντική φάση να μπορέσει να γίνει ανασχεδιασμός του προϋπολογισμού και να αυξηθούν οι διαθέσιμοι πόροι.

Ακριβώς λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης και προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργία του προγράμματος, ο επανασχεδιασμός του κινείται προς την κατεύθυνση ριζικούς περιορισμού του διοικητικού κόστους του.

Το βασικό σενάριο προβλέπει για την εξυπηρέτηση του παραπάνω σκοπού τη σύμπραξη των Κέντρων Δία Βίου Μάθησης με τα Κέντρα Κοινότητας, που θα λειτουργήσουν στους δήμους, ώστε η ενημέρωση και πληροφόρηση των δημοτών, σχετικά με τα προγράμματα επιμόρφωσης να γίνεται μέσω των Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων. Στην περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτό το σενάριο, τότε , το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με βάση τον παλιό σχεδιασμό, αξιοποιώντας το συντονιστή κάθε δήμου για την πληροφόρηση των δημοτών.

Η βασική αλλαγή που εισάγεται στο νέο κύκλο των προγραμμάτων Δία Βίου Μάθησης είναι το γεγονός ότι παρόλο που εξακολουθούν να είναι προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης, ωστόσο στη νέα φάση, θα είναι εστιασμένα στις πραγματικές ανάγκες των δήμων και θα έχουν ως στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, που θα μπορούν στην συνέχεια να πιστοποιηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Βασικός στόχος της πιστοποίησης είναι η δυνατότητα ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού, με νέα προσόντα και η δημιουργία μεγαλύτερων πιθανοτήτων επανένταξης των δημοτών, στην αγορά εργασίας, ώστε να ενισχυθεί και η κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ως κύριος άξονας του νέου προγράμματος διαμορφώνεται το τρίπτυχο Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Απασχόληση.

Για να γίνει πράξη ο παραπάνω στόχος θα κληθούν οι δήμοι να καταθέσουν προτάσεις που να εστιάζουν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών τους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους.

Ώριμες θα θεωρούνται οι προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές και θα συνοδεύονται από επιχειρηματολογία που θα βασίζεται είτε στην εμπειρία από την προηγούμενη υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, είτε στις ανάγκες ανάπτυξης του τοπικού ανθρωπίνου δυναμικού.

Για την ομαλότερη υλοποίηση της νέας φάσης θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των προγραμμάτων, ώστε αν εντοπιστούν προγράμματα που υπολειτουργούν ή δεν αξιοποιούνται να τερματιστούν και η χρηματοδότηση να χρησιμοποιηθεί για νέα.

Το σύνολο των λεπτομερειών του νέου προγράμματος θα είναι διαθέσιμο στην πρόσκληση, η οποία υπολογίζεται ότι θα δημοσιευτεί μέσα στον Οκτώβριο.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πατούλης: Η θεσμοθέτηση διορισμένου γραμματέα στους δήμους σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση του θεσμού του Δημάρχου


Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έχει προκαλέσει η πρόθεση του ΥΠΕΣΔΑ να προχωρήσει στη θέσπιση θέσης διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Πατούλης : «Καμία Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν τόλμησε να καταργήσει το θεσμό του Δημάρχου» και ρωτά αν «γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι κάποιοι επιχειρούν να καταργήσουν τη λαϊκή βούληση, με διορισμένο γραμματέα».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αν θεσπισθεί μια τέτοια πρόταση «η Ελλάδα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω». Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πραγματοποιείται έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί το θέμα».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε μια περίοδο που όλοι αναγνωρίζουν ότι αφενός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι αυτός που κρατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης την κοινωνία όρθια, αφετέρου ότι είναι αναγκαίο ο θεσμός αυτός να ενδυναμωθεί περαιτέρω στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του Κράτους, κάποιοι «νοσηροί εγκέφαλοι» που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΣΔΑ απεργάζονται την αποδυνάμωσή του.

Προωθούν ρυθμίσεις που ουσιαστικά καταργούν το θεσμό του δημάρχου, μέσα από την αφαίρεση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων που σήμερα έχουν οι δήμαρχοι και τα μονομελή όργανα της Αυτοδιοίκησης και παραδίδουν τη διοίκηση των δήμων όχι στους αιρετούς εκπροσώπους τους, αλλά σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία που δεν διαθέτει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Ουσιαστικά αντικαθιστούν τη λαϊκή βούληση, με το διορισμένο γραμματέα.

Τι προβλέπει η παρανοϊκή πρόταση

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με τη παρουσία του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Γ. Μπαλάφα συζητήθηκε η τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τη πρόταση που κατατέθηκε «συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι «αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου».

Στην ουσία, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων και επιβάλλονται Διοικητικοί Γραμματείς και Αναπληρωτές Διοικητικοί Γραμματείς.

Ειδικότερα, με το επιχειρούμενο σχέδιο παύει ο δήμαρχος να είναι και προϊστάμενος και επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου και τίθεται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας ο Διοικητικός και Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας, ο οποίος δεν είναι αιρετός, ούτε υπόκειται σε έλεγχο από το λαό για τις πράξεις και τις αποφάσεις του.

Ουσιαστικά μιλάμε για κατάργηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Πλέον η γνώμη των πολιτών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και παραδίδεται η Διοίκηση των Δήμων σε διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται η κατάργηση της αυτοδιοίκησης και στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Συγκεκριμένα το άρθρο 8 του σχεδίου του Ν. 4369/2016 προσαρμόζεται και προσδιορίζεται η διαδικασία επιλογής των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, των Διευθυνόντων Συμβούλων (όπου υπάρχουν) και των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων των δήμων, όπου πλέον η επιλογή θα γίνεται αποκλειστικά από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Η προσπάθεια αποδυνάμωσης του αυτοδιοικητικού συστήματος επιτείνεται μέσω των σχετικών ενεργειών. Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων διατυπώνονται σοβαρά ερωτήματα ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας επιλογής προσώπων που εντάσσονται στο συγκεκριμένο Μητρώο.

Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δημάρχους με στόχο να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση :

« Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα από τις προτάσεις που προωθεί επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο την πρόθεση του να προχωρήσει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου και στη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παρακλάδι της Δημόσιας Διοίκησης. Το μόνο πλέον που απομένει είναι να διορίζονται ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την Κυβέρνηση. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Κανείς δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να καταργήσει στην πράξη το θεσμό του Δημάρχου με το διορισμένο Γραμματέα. Ποιος τους είπε ότι έχουν το δικαίωμα να βάζουν Πολιτικούς Επιτρόπους στους Δήμους; Σε ποια εποχή νομίζουν ότι ζούμε; Στην εποχή των Σοβιέτ; Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι κάποιοι συνεργάτες του καταργούν τη λαϊκή βούληση και την αντικαθιστούν με διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους;

Είναι αδιανόητο, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεσμοθετούν και καταρτίζουν νόμους για την περεταίρω ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και της επίλυσης των προβλημάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας, η Ελλάδα να ακολουθεί άλλο μοντέλο,. Οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΥΠΕΣΔΑ , οδηγούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε θεσμική εκτροπή. Δεν θα επιτρέψουμε να καταργήσουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας , ούτε να μετατρέψουν τους Δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας.

Επίσης, μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός πώς επιχειρείται να περάσουν τέτοιες προτάσεις την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία «διαλόγου» για την κατάρτιση μιας νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη». Αν επιθυμούν έναν προσχηματικό διάλογο που γίνεται απλά και μόνο για να έχουν άλλοθι να νομοθετήσουν τα τερατουργήματα αυτά, εμείς σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συμμετάσχουμε. Θα την καταγγείλουμε και θα προσφύγουμε στο λαό».

Οι θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε:
  • Δεν διαπραγματευόμαστε τη θεσμική αυτοτέλεια και τη δημοκρατική νομιμοποίηση, μέσα από το λαό, του θεσμού της Αυτοδιοίκησης . Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν οι Δήμοι υπηρεσίες της Κεντρικής Εξουσίας.
  • Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τη σύσταση θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωτών Γραμματέων στους δήμους
  • Εκφράζουμε τη διαφωνία μας στην επιλογή των Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, των Διευθυνόντων Συμβούλων και των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων των δήμων, από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
  • Διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση θέσης Γενικού Γραμματέα σε όλους τους δήμους, ανεξαρτήτως πληθυσμού, κάτι το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο ».

Επίσπευση διαδικασιών εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ζητά το ΥΠΕΣΔΑ από τους δήμους




Νέο κάλεσμα στους δήμους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους απευθύνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, με εγκύκλιό του.

«Δεδοµένης της συµβολής της εν λόγω διαδικασίας στην τόνωση της ρευστότητας της οικονοµίας και προκειµένου να αξιοποιηθεί το σύνολο των πιστώσεων που έχουν προγραµµατισθεί να αποδοθούν στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι απαραίτητο να επισπευστεί η διαδικασία προκειµένου να εξοφληθούν άµεσα οι σχετικές υποχρεώσεις», τονίζει ο κ. Μπαλάφας.

Καλούνται λοιπόν οι δικαιούχοι φορείς της Αυτοδιοίκησης:

Να υποβάλλουν άµεσα στη Γενική ∆ιεύθυνση Οικονοµικών Υπηρεσιών και ∆ιοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου µας, αίτηµα επιχορήγησης, σύµφωνα µε τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί στους δήμους.

Να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους με το ποσό που λαμβάνουν ως έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, ενώ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους υποβληθέντες προς έγκριση σχετικούς προϋπολογισμούς, ώστε να αποφεύγονται τυχόν καθυστερήσεις.



Οι επιχορηγούµενοι έως σήµερα φορείς καλούνται επίσης να εξετάζουν κατά προτεραιότητα τις σχετικές υποθέσεις αποστέλλοντας στο υπουργείο Εσωτερικών τις Εντολές Εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.

Καλούνται επίσης να φροντίσουν για την ταχεία και άµεση ολοκλήρωση της αποπληρωµής των ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεών τους προκειµένου να µην απωλεσθούν οι συγκεκριμένες πιστώσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή δεν θα απορροφηθουν.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία οι δήμοι μπορούν να απευθυνθούν α) για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης στους κ.κ. Κώστα Τρυποσκούφη (213136 4009), Μαρία Χιώτη (213136 4810), Μάρα Γαρίου (213136 4816), Σελήνη Γιουρούκη (213 136 4806) και Μαρίνα Χιώτη (213136 4815),

β) για θέματα προϋπολογισμού στις κ.κ. Ευθυμία Μαμούρη (213136 4818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213136 4801) και

γ) για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κ.κ. Δήμητρα Μπιτούνη (213136 4704), Μαρία Τζατζιμάκη (213136 4702) και Μαρία Ρεκλείτη (213136 4734).

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

3 νέα μαγαζιά στο χώρο της εστίασης σε Ροβιές και Μαντούδι


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας χορήγησε τις τελευταίες εβδομάδες  την προέγκριση για άδεια ίδρυσης και λειτουργία των παρακάτω καταστημάτων:


-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) στις Ροβιές

-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) στις Ροβιές


-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) &; ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ στο Μαντούδι

 Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης  πλήρους γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας) συμπεριλαμβάνονται  τα πρώην καταστήματα:

  • Εστιατόρια (ταβέρνες, οινομαγειρεία κ.τ.ό.)
  • Ψητοπωλεία
  • Πιτσαρίες
  • Ψαροταβέρνες
  • Σνακ μπαρ
  • Οβελιστήρια

 Στις επιχειρήσεις αναψυχής, προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών συμπεριλαμβάνονται τα πρώην καταστήματα:

  • Καφενεία
  • Καφετέριες
  • Μπαρ –Open bar
  • Κυλικεία
  • Ζαχαροπλαστεία χωρίς παρασκευαστήριο

Με μεσάζοντα τον κ. Καντζούρα το Τοπικό Συμβούλιο Μαντουδίου στέλνει αίτημα προς την Δημοτική Αρχή για το γραφείο του ΙΚΑ

Μετά απο αίτημα της τοπικής κοινότητας Μαντουδίου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 19-9-16  να ζητήσει,  χωρίς να διευκρινίζει από ποιον τα παρακάτω σχετικά το γραφείο Ι.Κ.Α Μαντουδίου:
α) Να λειτουργεί με όλες τις  αρμοδιότητες που έχουν θεσμοθετηθεί με ΦΕΚ και
β) Να θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας των ρητινοκαλιεργητών ,αφού ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας συγκεντρώνει το ποσοστό του 90% των ρητινοκαλιεργητών της Β. Ευβοίας

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου έθεσε το θέμα στον κ. Καντζούρα  (σύμβουλο της αντιπολιτεύομενης παράταξης Στεργίου) πού έκανε και την εισήγηση και όχι απευθείας στην Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της ο κ. Καντζούρας  η τοπική κοινότητα Μαντουδίου μας έστειλε   με το αρίθμ. πρωτ. 24/25-7- 2016 έγγραφο της το αρίθμ. 23/22-7-2016 έγγραφο της προς τον Υποδιοικητή ΙΚΑ –ΕΤΑΜ ,σχετικά με την λειτουργία Γ.Κ.Α ΙΚΑ Μαντουδίου, που αναφέρει τα εξής:  « Η Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου ,σας ευχαριστεί για την επαναλειτουργία του Γραφείου Γ.Κ.Α Ι.Κ.Α Μαντουδίου το οποίο λειτουργεί από 25-4-2016. Το γραφείο αυτό παρέχει πολύ καλές υπηρεσίες αλλά ζητάμε να ληφθεί μέριμνα, ώστε να είναι δυνατή και η χειρόγραφη θεώρηση βιβλιαρίων που αφορά ρητινοσυλλέκτες και προστατευόμενα μέλη αυτών. Ενώ η λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησε αρκετά τον κόσμο του Δήμου μας ,για την θεώρηση των βιβλιαρίων θα πρέπει να μετακινούνται στην Ιστιαία.
Γι αυτό παρακαλείσθε για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων η θεώρηση όλων των βιβλιαρίων να γίνεται έστω και χειρόγραφα από το Γ.Κ.Α Ι.Κ.Α Μαντουδίου που αφορά τουλάχιστον 3000 ασφαλισμένους. Τέλος ζητάμε την αναβάθμιση στο πληροφορικά σύστημα σχετικά με το
θέμα της ασφαλιστικής ικανότητας»



O δημοτικός σύμβουλος κ. Καντζούρας Ιωάννης , εισηγούμενος το θέμα είπε τα εξής:
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος 2ο, αριθμός φύλλου 780, 04-04-2013 περιγράφονται επακριβώς οι εργασίες που θα εκτελούνται μέσωδιαδικτύου και χειρόγραφα από το γραφείο που συνιστώνται κατά το άρθρο52 του οργανισμού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι εργασίες αυτές ανά τομέα αρμοδιότητας είναι οι εξής:
Α’ Τομέας Μητρώου Εργασίες μέσω διαδικτύου- Απογραφή ασφαλισμένων- Μεταβολή στοιχείων
ασφαλισμένων- Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και λοιπά
Β’ Τομέας Εσόδων Εργασίας μέσω διαδικτύου- Παραλαβή αιτήσεων για υπαγωγή στην ασφάλιση
(τη συνέχιση της ή την αναγνώριση)- Εκτίμηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας- Χορήγηση εντύπων στους εργοδότες και λοιπά
Γ’ τομέας παροχών ασθενείας Εργασίες μέσω διαδικτύου- Παραλαβή δικαιολογητικών- Αποστολή
δικαιολογητικών για παροχές ασθενείας και λοιπά
Δ’ τομέας συντάξεων Εργασίες μέσω διαδικτύου- Παραλαβή αιτημάτων συνταξιοδότησης-
Διαβίβαση αιτημάτων συνταξιοδότησης - Παροχή πληροφοριών για την πορεία συνταξιοδοτήσεις- Πληροφόρηση των ασφαλισμένων για το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδότησης και λοιπά
Ε’ τομέας διοικητικού Εργασίας μέσω διαδικτύου - παραλαβή δικαιολογητικών για τα ΚΕΠΑ-
Εκτύπωση- χορήγηση ενημερωτικού υλικού από το διαύγεια του ΙΚΑ -Θεώρηση του γνησίου της υπογραφή των πολιτών και επικύρωση φωτοαντιγράφων- Τήρηση βιβλιαρίων ρητινοκαλλιεργητών

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Διορισμός προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων – Εγκύκλιος

υπουργείο ΕσωτερικώνΤο υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να προσδιορίσουν τις εκκρεμότητες διορισμών προσωπικού των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ στις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής απόφασης κατανομής προσωπικού σ΄ αυτές.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που τους απεστάλη, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών μετά την αποστολή των στοιχείων από τους δήμους και τις περιφέρειες, προέβη στην καταγραφή των εκκρεμοτήτων διορισμών, που προέρχονται από οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών, οι οποίες είχαν γίνει από το ΑΣΕΠ και αφορούν μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.
Με την ψήφιση του νόμου  ν.4368/2016, άρθρο 7 εξαιρέθηκαν από την αναστολή διορισμών και προσλήψεων μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α’ και β’ Βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, ενώ παράλληλα δεν απαιτείτι απόφαση κατανομής  της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 για την πρόσληψή τους. Στη συνέχεια κλήθηκαν οι φορείς να προβούν άμεσα στην ολοκλήρωση των διορισμών των επιτυχόντων κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ παλαιότερων προκηρύξεων ΑΣΕΠ, προς κάλυψη των κενών θέσεων στις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες, ακολουθώντας τη διαδικασία των άρθρων 23-26 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007 όπως ισχύει).
Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να γνωρίζει το υπουργείο ποιες από τις καταγραφείσες εκκρεμότητες διορισμών των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ απομένουν για την έκδοση απόφασης κατανομής, θα πρέπει να εντοπιστούν οι εκκρεμότητες εκείνες που αφορούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των φορέων.
Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών  καλεί τους Ο.Τ.Α. να στείλουν νεώτερα στοιχεία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υποδεικνύοντας παράλληλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Η εγκύκλιος





Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Προστυχοδουλειές: Φερόμενος σαν μηνυτής δεν γνωρίζει ότι έχει κάνει μήνυση εναντίον του Δήμου



Στις 22 Σεπτεμβρίου δικάζεται μήνυση 12 εποχιακά εργαζόμενων ατόμων ενάντια στην Δημοτική Αρχή. Οι 12 φερόμενοι ως μηνυτές ανήκουν στην ομάδα των 15 ατόμων που είχαν προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου για δυο μήνες για την περίοδο 28/4/16 μέχρι στις 27/6/16. Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή στις 14/6/2016 και μετά από αίτηση των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Καντζούρα, Αρβανίτη, Μουργιά και Κουτσουρά είχε μπεί στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιο.
 
Ένας από τους 12 φερόμενους  «μηνυτές» απέστειλε μήνυμα στο ΕΒ ενημερώνοντας ότι δεν έχει κάνει αγωγή προς το Δήμο και κακώς το όνομα του είναι στην λίστα των μηνυτών της Δημοτικής Αρχής. Πριν  από λίγο καιρό σχολιαστής είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα.
.
Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις αγωγές και ποιος χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα να φθείρει την Δημοτική Αρχή;

Ρητινοκαλλιεργητές Ευβοίας: "Το ψέμα και η κοροϊδία κυριαρχούν στην αντίληψή τους"



ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑΣ
16 Σεπτέμβρη 2016.
Συνάδελφοι,
Το Δ. Σ. και μέλη του Σωματείου μας, είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές με τους Υπουργούς κ. κ. Σκουρλέτη, Τσιρώνη και Αποστόλου και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη.
Διαπίστωση όσων συμμετείχαμε, είναι ότι το ψέμα και η κοροϊδία κυριαρχούν στην αντίληψή τους απέναντι στην καταστροφή που έχουμε υποστεί και στα αιτήματα που τους υποβάλαμε.
Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τη μεγάλη φωτιά, όταν όλοι οι παραπάνω αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης, αφού παρέλασαν από την περιοχή μας υπόσχονταν ότι η αποκατάσταση των καταστροφών της πυρκαγιάς (αντιπλημμυρικά έργα, διαχείριση ξυλείας κ. ά.) θα γινόταν από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής και θα αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που έχασαν δέντρα και παραγωγή. Μάλιστα ο κ. Αποστόλου έλεγε ότι η οικονομική ενίσχυση όλων των συναδέλφων, θα είναι τουλάχιστον ίδια με την περσινή και μας διαβεβαίωνε ότι «σαν πατριώτης» θα βοηθούσε. Τελικά μας άφησε μόνους και αβοήθητους, με συνέπεια ο κλάδος των ρητινοπαραγωγών στην Εύβοια, που καλύπτει το 85% της πανελλαδικής παραγωγής, να οδηγείται σε μαρασμό, γιατί η τιμή που ανακοινώθηκε για το 2015 είναι 0,35 λεπτά / κιλό αντί 0,45 λεπτά / κιλό (όσο πέρσι), όπως υποσχέθηκαν.
Αυτά βέβαια ίσχυσαν όσο ήταν τα κανάλια εδώ, γιατί όταν τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και τέλειωσε η φιέστα τους, τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση των καμένων δεν δόθηκαν στους Δασικούς Συνεταιρισμούς και οι αποζημίωση των συναδέλφων ρητινοπαραγωγών που έπαθαν ζημιά, θα δοθεί τον Δεκέμβρη του 2017 και βλέπουμε….
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες λοιπόν (υπουργοί, βουλευτές κλπ) μπορούν να «κοιμούνται ήσυχοι», γιατί εφαρμόζουν την αντιλαϊκή τους πολιτική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συνάδελφοι,
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν τον κλάδο μας σε αφανισμό.
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά!!! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!
Αυτό το κάλεσμα να φτάσει σε κάθε χωριό της Εύβοιας και σε όλους τους ρετσινάδες. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας στους ψεύτες και την αντιλαϊκή πολιτική τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Οικονομική ενίσχυση ρητίνης 0,50 λεπτά / κιλό.
• Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.
• Κανένας εργολάβος μέσα στα καμένα. Να δοθούν τα έργα στους Δασικούς Συνεταιρισμούς.
• Η διαχείριση της ξυλείας να γίνει αποκλειστικά από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και να δοθούν ξύλα για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
• Να ξεκαθαρίσει τώρα η κυβέρνηση τη θέση της, για το μέλλον της ρητινοκαλλιέργειας, διαφορετικά θα μας βρουν μπροστά τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ & ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν τα νεα επεισόδια της ιλαροτραγωδίας "κωλυσιεργία του Τεχνικού Προγράμματος 2017": Αποχώρηση δημάρχου


Η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος  2017 που  ήταν  το πρώτο θέμα στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ανεβλήθη με 17 προς 1 ψήφους.   Από την συνεδρίαση αποχώρησε ο Δήμαρχος μαζί με τους αντιδημάρχους του μετά από  τους συνήθεις πλέον άγονους διαπληκτισμούς με τους αποστάτες και την παράταξη Στεργίου.



Mε πράσινο τα νέα έργα


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Διαβάστε επίσης


Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα έργα πού πρέπει να γίνουν στο δήμο μας το 2017


Άξιζαν 8 συνεδριάσεις οι αλλαγές στο νεο Τεχνικό Πρόγραμμα; Η κοινή δήλωση των 9 αποστατών και οι προσθαφαιρέσεις  Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016

Τσίπρας: Καθιερώνουμε την απλή αναλογική και στις Δημοτικές εκλογές


Την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές θα καθιερώσουμε σύστημα απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
H καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνεται στην πρόταση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Επαναθεσμοποίηση των δομων και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος» η οποία έχει συμπεριληφθεί στα προσενυδριακά κείμενα και έχει σταλεί στα στελέχη του κόμματος. Στη συγκεκριμένη πρόταση βασίσθηκε και η εισήγηση του προέδρου της για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α. Κώστα Πουλάκη ο οποίος μίλησε για αναλογικότητα και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
Να σημειωθεί για το θέμα, παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη θέση, υπάρχουν αντιδράσεις από τους «γαλάζιους» δημάρχους της ΚΕΔΕ με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Γ. Πατούλη.

Αναγνώστης: Εγγυάστε ότι θα καθαρίσετε 27 στρέμματα το ερχόμενο καλοκαίρι τη στιγμή που δεν μπορείτε να καθαρίσετε ούτε τους βασικούς δρόμους;



Ενα  ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο "το Τ.Σ. Φαράκλας θα αποφασίσει πως θα αξιοποιηθεί το χωράφι πού παλιά είχε κάνει πίστα Motocross ο Αρβανίτης" που αναδημοσιεύουμε. Αφορολυσε την προτάση του δημοτικού συμβούλου κ. Αρβανίτη Παναγιώτη να μην εκμισθωθεί και καλλιεργηθεί φέτος δημοτικό αγροτεμάχιο διπλα στον οικισμό της Φαράκλας μέχρι να αποφασίσει το Τοπικό Συμβούλιο Φαράκλας πως θα αξιοποιηθεί.


Ανώνυμος είπε: 19 Σεπτεμβρίου 2016 - 8:20 π.μ: "Η έκταση αυτή είναι δίπλα στο χωριό και καλλιεργείται. Με την απόφασή σας αυτή,του χρόνου θα μείνει χέρσα και θα γεμίσει αγριόχορτα με άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς. Εγγυάστε ότι θα καθαρίσετε 27 στρέμματα το ερχόμενο καλοκαίρι τη στιγμή που δεν μπορείτε να καθαρίσετε ούτε τους βασικούς δρόμους? Εξάλλου, γιατί στερείτε το Δήμο από ένα έσοδο μικρό, πλην όμως έσοδο, τη στιγμή που δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε την πλατεία ηρώων στο χωριό, που εδώ και δυο χρόνια ξηλώσατε? (προ αποστασίας)."

Κοινωφελής Εργασία: Ανοίγει η πλατφόρμα καταγραφής έργων και ειδικοτήτων στους 274 δήμους – Αναλυτικός οδηγός υλοποίησης




Από την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι 3 Οκτωβρίου όσοι από τους 274 δήμους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα πρέπει να προχωρήσουν στην καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων που έχουν ανάγκη στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

Κατά συνέπεια μέχρι τότε θα πρέπει να έχει προηγηθεί η χαρτογράφηση και ο σχεδιασμός των αναγκών τους.

Επίσης σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τον ορισμό εκ μέρους των δήμων του υπεύθυνου διαχειριστή του προγράμματος.

Επιστολή προς τους δημάρχους έχει στείλει και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι ικανοποιείται μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ και ζητεί να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα στην καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων που έχουμε ανάγκη.

Οι κωδικοί σύνδεσης με την πλατφόρμα καθώς και οδηγίες για την χρήση της θα σταλούν σύντομα στους υπεύθυνους διαχείρισης του προγράμματος ανά δήμο.

Τα παραπάνω κοινοποιούνται με επιστολή που εστάλη στους δήμους από τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων, Δ. Χαλικιά.

Στην πλατφόρμα οι δήμοι καλούνται να διαλέξουν ειδικότητες από μια αναλυτική κλειστή λίστα ειδικοτήτων. Οι ειδικότητες αυτές οφείλουν να «αντιστοιχούνται» στις ανάγκες που προκύπτουν από τα έργα που θα δηλώσετε ότι θα υλοποιήσετε στην προαναφερόμενη πλατφόρμα.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως έχει δημόσια δεσμευτεί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί, από πλευράς των δήμων, η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.

Και αυτή η φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους. Το πρόγραμμα στοχεύει:

 στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας,

 στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο μέσω της σύζευξης των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων

 στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν θα απασχοληθούν σε υλοποίηση έργων με μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Τα έργα αυτά επιλέγονται από τους ίδιους τους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πρέπει να στοχεύουν:

 στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

 στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών

 στην αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών,

 στη βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος

Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνουν και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Για την λεπτομερέστερη ενημέρωση των δήμων, έχει σταλεί αναλυτικός οδηγός εφαρμογής κοινωφελούς προγράμματος του προγράμματος όπου αναγράφονται αναλυτικά τα βήματα.




Ξανά-δικάζεται ο Ψαρρός για βοθρολύματα πού χυνόταν στην παραλία του Κυμασίου


Φωτογραφία: Ο κ. Ψαρρός με τους αντιδημάρχους του στο Προκόπι

Σύμφωνα με τον kireas.org ο κ. Ψαρρός δικάζεται από το Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας στις 12 Οκτώβρη για παράβαση καθήκοντος στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η υπόθεση αφορά  βοθρολύματα πού χυνόταν επί ένα μήνα στην παραλία του Κυμασίου. Ως γνωστόν, ο κ. Ψαρρός δικάστηκε πριν από 9 μήνες σε φυλάκιση 7 μηνών πάλι για θέματα δημόσιας υγείας --το νερό της Κηρίνθου-- και δικάζεται ξανά στις 27 Σεπτεμβρίου (μαζί με 15 συμβούλους του) για την επεισοδιακή συνεδρίαση για την «οριοθέτηση» του Κυμασιώτη προς όφελος της ΤΕΡΝΑ και σε βάρος των αγροτών.




Η σχετική ανάρτηση από την σελίδα του kireas.org

Ξαναδικάζεται ο κ. Ψαρρός για την διαρροή επικίνδυνών λυμάτων του βιολογικού στη θάλασσά του Κυμασίου


Ο kireas.org έλαβε κλήση να παραστεί σαν μάρτυρας σε δίκη εναντίον του πρώην δημάρχου κ. Ψαρρού στο Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας στις 12 Οκτώβρη. Η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη και αφορά την υπόθεση επί ένα μήνα διαρροής μολυσματικών λυμάτων στην παραλία Κυμασίου από σπασμένο αγωγό που είχε δημοσιοποιήσει ο kireas.org το Νοέμβρη του 2012. Ο κ. Ψαρρός διώκεται με εισαγγελική επέμβαση γιατί δεν έλαβε τα προληπτικά για την δημόσια υγεία μέτρα πού επιτάσσει ο νόμος (αποκλεισμός και απολύμανση της μολυσμένης περιοχής).

Διαβάστε σχετικά
Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία μικροβιολογική ρύπανση στη περιοχή Δαφνοπόταμου Μαντουδίου: Ολιγωρούν δήμος και αρμόδιες υπηρεσίες
http://kireas.org/smf/index.php?topic=1224.0
  
Διαβάστε επίσης

Δικάζεται ο πρώην δήμαρχος κ. Ψαρρός μαζί με τους Δημοτικούς του Συμβούλους


Για ποια απόφαση τους διώκονται ποινικά ο κ. Ψαρρός και 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι; (βίντεο)


Κατηγορούμενος σε δυο δίκες ο κ. Ψαρρός. Στήριξη του αιτήματος για δικηγόρο από Αρβανίτη και Μουργιά
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016

7 μήνες φυλακή στο Ψαρρό για το νερό της Κηρίνθου


Ομόφωνα και χωρίς να εξετάσει το λόγο πού διώκονται ποινικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να πληρώσει τα δικηγορικά των κκ. Ψαρρού και Καντζούρα
Πέμπτη, 03 Μαρτίου, 2016


Δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου για απόφαση πού πήραν το 2010
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου , 2015

Ο δήμος καλύπτει τα δικηγορικά έξοδα υπεράσπισης του πρώην δημάρχου κ. Α. Ψαρρού πού δικάζεται δυο φορές την Δευτέρα 18 Μαϊου
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2015


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα φωτογραφική καταγγελία για αυτοσχέδιο μπαζότοπο πού δημιουργείται στο Κυμάσι

Μετά την καταγγελία αναγνώστη για την  εγκατάλειψη του αναπλασμένου χώρου στο Κυμάσι, το ΕΒ έλαβε φωτογραφίες με μια αυτοσχέδια χωματερή. Λίγα μέτρα από την όμορφη παραλία του Κυμασίου υπάρχει η ντροπιαστική εικόνα με παράνομες ρίψεις σκουπιδιών και μπάζων. Το ότι κάποιοι ασυνείδητοι πετάνε σκουπίδια όπου βρουν είναι γνωστό. Κάτι όμως πρέπει να γίνει.  Η υπηρεσία Καθαριότητας τι κάνει;





Διαβάστε επίσης


Φωτογραφική καταγγελία για το Κυμάσι: "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους"





Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ κοντά στους Αμέλαντες



Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα με επίκεντρο κοντά στους Αμέλαντες στη Βόρεια Ευβοία.

Πιο συγεκριμένα, η σεισμική δόνηση κατεγράφη στις 09:55 π.μ. και ήταν μεγέθους 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ και σε βάθος 24 χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.


Το ΚΕΠ του δήμου δέχεται αιτήσεις για εισοδηματική ενίσχυση των οικογενειών

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Αρμόδια υπηρεσία, το Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Νομού Εύβοιας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
Α) Σε εξακόσια ευρώ (600€) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3000€) ετησίως και
Β) σε τριακόσια ευρώ (300€) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3000€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4700€).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.
Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο αρχηγό της οικογένειας. Στους δικαιούχος περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες.
Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται τουλάχιστον δύο μέλη).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αίτηση του δικαιούχου (την προμηθεύεστε από το ΚΕΠ) στην οποία φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του δικαιούχου: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, και αριθμός τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ
2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της ΕΕ
3.Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να φαίνεται ευκρινώς το ΙΒΑΝ.
4.Βεβαίωση Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία προκύπτει η επί διετίας τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της οδηγίας 85/148/ΕΟΚ
5.Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται την εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2016 για εισοδήματα του 2015).
6.Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έντυπο Ε1 έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015
7.Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος. (την προμηθεύστε από το ΚΕΠ)

Η συλλογή των αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται στο χώρο του ΚΕΠ της κάθε Δημοτικής Ενότητας.
Η αίτηση συμπληρώνεται με ευθύνη του ενδιαφερομένου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Νομού Ευβοίας, τηλέφωνο 2221022247.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

2 θέσεις εργασίας για καθαρίστριες στα Δημοτικά Παπάδων και Κερασιάς. Αιτήσεις μέχρι την Τρίτη 20/09/201

Ο δήμος ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσλάβει με σύμβαση μίσθωσης έργου δύο (2) εργολάβους καθαρισμού για τα σχολεία ως εξής:
α) έναν (1) για το Δημοτικό Παπάδων
β) έναν (1) για το Δημοτικό Κερασιάς

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν κατ’ ελάχιστο τις εξής προϋποθέσεις :

Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Να μην έχουν σύμβαση με άλλη Σχολική Μονάδα ή άλλο Ν.Π.Δ.Δ..
Να είναι δημότες & μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Να μην έχουν καταδικαστεί και να μην είναι φυγόπονοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Να είναι άνεργοι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση
Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2016 και αν δεν υπάρχει του 2015.
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
Κάρτα ή βεβαίωση Ανεργίας.
Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία να δηλώνεται α) Η φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων β) Ότι δεν έχουν σύμβαση με άλλη Σχολική Μονάδα, και γ) Ότι δεν έχουν καταδικαστεί και ότι δεν είναι φυγόπονοι ή φυγόδικοι για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής για αναπηρία τέκνων ή συζύγου άνω του 67%.
Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο που θα βοηθήσει στην πρόσληψη.

Η Αίτηση και η Υπεύθυνη Δήλωση δίνονται από τη Σχολική Επιτροπή.
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από Παρασκευή 16/09/2016 έως και Τρίτη 20/09/2016
ι αιτήσεις θα υποβληθούν αυτοπροσώπως στα γραφεία της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής στο Μαντούδι, στο Δημοτικό Κατάστημα Κηρέως, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο 2227350231, φαξ 2227023440, email androulaki@0728.syzefxis.gov.gr

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο 1ος γύρος του Τεχνικού προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πού θα γίνει στην Λίμνη, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 ,ώρα 7 μ.μ, θα ασχοληθεί με τα παρακάτω θέματα:
1. Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έτους 2017
2. Κατανομή ΣΑΤΑ έγκριση μελέτης του έργου και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης «Ασφαλτοστρώσεις οδών σε τ.κ Κεχριών και οικισμό Δάφνης»

3. Κατανομή ΣΑΤΑ για τα έργα :
α)Επέκταση τοιχίου αντιστήριξη και ανακατασκευή ξύλινου κιόσκι στην κεντρική πλατεία τ.κ. Κουρκουλών ,ποσού -2.474,23 με ΦΠΑ
β)Κατασκευή αντιολισθητικών σκαλοπατιών σε δημοτικό σχολείο κι εκκλησία
Αγίου Ιωάννη ,ποσού 2.996,08 με ΦΠΑ
γ)Κατασκευή τεχνικού πρόσβασης εισόδου Δημοτικού Σχολείου
Μαντουδίου, ποσού -5.730,00€
δ)Κατασκευή βάση προδιαγραφών παιδικής χαράς τ.κ Αχλαδίου ,ποσού –
8.000,00€
ε)Διαμόρφωση κοιμητηρίου Αγ. Άννας ,ποσού 4.000,00€
4. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου ¨Κατασκευή τεχνικών αποστράγγισης οικισμού
Αγκάλης»
5. Κατανομή πίστωσης (Γ΄ Κατανομή έτους 2016) για την κάλυψη λειτουργικών
δαπανών σχολείων
6. Παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων
στην τ.κ.Ροβιών και τ.κ Μαντουδίου
7. Χορήγηση –ανανέωση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκής αγοράς στον
Κεχριώτη Παναγιώτη του Μιλτιάδη
8. Έγγραφο τοπικής κοινότητας Μαντουδίου για λειτουργία Γραφείου Γ.Κ.Α Ι.Κ.Α Μαντουδίου

9. Αίτηση δέκα πέντε-15- δημοτικών συμβούλων με θέμα «Ανάλυση δαπανών στην διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 30 Ιουλίου 2016»
10. Αίτηση δημοτικών συμβούλων κ.κ. Καντζούρας Ιωάννη-Αρβανίτη Παναγιώτη-Μουργιά Ιωάννη και Κουτσουρά Σταύρου με θέμα : Ενημέρωση για την αγωγή 21/2016 από τον Δήμαρχο και ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου (πρακτικό 16/14-6-2016 συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής)
11. Αίτηση δημοτικών συμβούλων κ.κ Λιαγκάκη Ευσταθίου και Γεωργατζή Ευαγγέλου με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου»
12. Αιτήσεις εγγραφής νηπίων για το έτος 2016-2017 και διαγραφής για το μήνα Ιούνιο 2016
13. Υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστή ΙΕΚ


Μια πρόγευση. Κουτσουράς:"Ψηφίζω το προσχέδιο του προυπολογισμού .... αλλά κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το Τεχνικό Πρόγραμμα".


Απόσπασμα από το  το πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνησ – Αγίασ Άννας στις 16-8-2016 .


ΘΕΜΑ ¨«Περί σύνταξης σχεδίου προώπολογισμού Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έτους 2017»



Δήμαρχος:Κυρίες και Κύριοι σύμβουλοι, Θέτω υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 η Οικονομική Επιτροπή συντάσσει το σχέδιο του προυπολογισμού του δήμου. Σύμφωνα με τα άρθρα 63 & 266 του Ν. 3852/2010 και την παρ. 4 του άρθρου 77 του Ν.4172/2013 η εκτελεστική επιτροπή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που αφορούν την προετοιμασία κατάρτισης του προυπολογισμού, συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης προς την οικονομική επιτροπή και έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα 77 & 78 του Ν.4172/2013 ορίζονται οι προθεσμίες εντός των
οποίων πρέπει να ολοκληρώνονται τα στάδια της διαδικασίας κατάρτισης του σχεδίου του προυπολογισμού από τα συλλογικά όργανα των δήμων και περιφερειών και την υποχρέωση
αυτών ενσωμάτωσης αυτού, από την οικονομική επιτροπή έως την 5η Σεπτεμβρίου, στην
ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επιπλέον, προβλέπονται
οι διαδικασίες που εφαρμόζονται σε τυχόν περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών που
τάσσονται.
Στην παρ. 3 του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 ορίζεται ότι η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης
συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο,
πριν την σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στην από 25/8/2016 συνεδρίαση της, με την αριθμ. 2/2016
απόφαση της, γνωμοδότησε υπέρ του προτεινόμενου σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2017.
Επίσης, μας απεστάλη η αριθμ. 2/2016 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, με την οποία
ομόφωνα αποφασίζει και εισηγείται στηνΟικονομική Επιτροπή το προσχέδιο του προυπολογισμού του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης — Αγίας Άννας οικονομικού έτους 2017.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παραθέτω σχέδιο του προυπολογισμού του Δήμου Μαντουδίου
Λίμνης - Αγίας Άννας έτους 2017 και σας καλώ να αποφασίσουμε σχετικά.
Μετά τον έλεγχο από το Υπουργείο Εσωτερικών θα τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου για
έγκριση.
Το λόγο έλαβε το μέλος της Ο.Ε. κ. Κουτσουράς Σταύρος. και είπε : Ψηφίζω το προσχέδιο του
προυπολογισμού για να προωθηθεί στο Παρατηρητήριο αλλά κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το
Τεχνικό Πρόγραμμα.
Το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Χρήστος Καλυβιώτης. και είπε : Εάν αυτή τη στιγμή
υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις να τις εξετάσουμε, αλλά όλα τα μέλη του Δημοτικού
Συμβουλίου μπορούν σύμφωνα με το νόμο να προτείνουν οποιαδήποτε τροποποίηση και στο
Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό προκειμένου να Ψηφισθεί από το Δημοτικό
Συμβούλιο.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη
1. Την εισήγηση του Προέδρου
2. Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010.
3.Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4172/2013 και της διευκρινιστικής ΚΥΑ 23976/22-7-2016 των Υπουργών Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.
4.Την αριθμ. 2/2016 απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης
Αγίας Άννας
5. Την αριθμ. 2/2016 απόφαση της εκτελεστικής Επιτροπής.
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Συντάσσει το σχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας
έτους 2017, ο οποίος ανακεφαλαιωτικά είναι :




Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

300 Ευρώ δωρίζει η ΤΕΡΝΑ στο 1ο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Μαντουδίου για την προμήθεια ενός H/Y


Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου αποδέχθηκε την δωρεά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε. ποσού 300,00€ για τη Σχολική Κοινότητα του Σχολικού Συγκροτήματος 10 ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Μαντουδίου που αφορα την προμήθεια ενός H/Y, και την κατανέμει στον τραπεζικό λογαριασμό της Σχολικής Κοινότητας.

Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης το έργο βελτίωσης του δρόμου από Ψαχνά μέχρι Προκόπι με προϋπ. 3 εκατ. Ευρώ



Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε (με μόνη αρνητική ψήφο αυτή της Χρυσής Αυγής) την ένταξη του 12ου νέου Υποέργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΨΑΧΝΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ» με προϋπολογισμό 3.000.000€ στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Αφορά στην άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και επένδυση τάφρων, εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων, επούλωση λάκκων, ασφαλτόστρωση, κατασκευή οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και λοιπών εργασιών στην Εθνική οδό 77 Χαλκίδα – Ιστιαία και ειδικότερα στο τμήμα από Ψαχνά μέχρι Προκόπι.
Υπόλογος στα έργα έχει οριστεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που θα διενεργήσει και τις σχετικές πληρωμές. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνεται με την προβλεπόμενη διαδικασία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, των εγκεκριμένων ετήσιων πιστώσεων και το όριο πιστώσεων της ΣΑΕΠ 566.

Παραλληλα ενέκρινε την τροποποίηση (μείωση προϋπολογισμού) των Υποέργων 1 έως 6 & 10 στο παρακάτω πίνακα μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας στο ύψος της συμβατικής δαπάνης.