powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αποφάσεις για γέλια: Και ρόλους Δημάρχου και Πειθαρχικού Συμβουλίου αναλαμβάνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ευβοϊκή Γνώμη το Δημοτικό Συμβούλιο μας αποφάσισε χθες βράδυ την απομάκρυνση του κ. Χαλιούλια από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.

Ως γνωστό η ανάκληση αντιδημάρχων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 59 παρ. 5 του ν. 3852/2010 «Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμιση ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση του αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου». Η µεταβίβαση αρµοδιότητας στους Αντιδηµάρχους γίνεται µε έκδοση διοικητικής πράξης από το ∆ήµαρχο, η οποία έχει κανονιστικό χαρακτήρα. Η πράξη µε την οποία µεταβιβάζεται η αρµοδιότητα, ως κανονιστική, εξακολουθεί να ισχύει έως ότου καταργηθεί από µεταγενέστερη όµοια πράξη.

Η πειθαρχική διαδικασία καθορίζεται από τα άρθρα 236 και 237 του ν. 3852/2010 και δεν προβλέπει κανένα ρόλο για το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμενα  αιρετοί  επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται:

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.