powered by Surfing Waves

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφική καταγγελία για το Κυμάσι: "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους"

Εγκατάλειψη και αδιαφορία είναι  αυτά που χαρακτηρίζουν μία από τις πιο σημαντικές παραλιακές αναπλάσεις του δήμου μας. Μία εξαιρετική αναπλαση που μένει να ρημάζει παρατημένη στη φθορά του χρόνου.  Το έργο της ανάπλασης , που στοίχισε εκαντοντάδες χιλιάδες  ευρώ και "φιλοδοξούσε" να αποτελέσει ένα χώρο που θα γίνονταν πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

Η εγκατάλειψη, η ελλιπής συντήρηση και η αναισθησία ντόπιων επισκεπτών πού αλόγιστα παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους πάνω στο πλακόστρωτο κάνει σαφές ότι είναι λίγες οι μέρες της ανάπλασης πού κλείνει φέτος 6 χρόνια από την ολοκλήρωση της. Πρώτα,  ξηλώθηκε το ασυντήρητο ξύλινο δάπεδο χωρίς να εξεταστεί η δυνατότητα επισκευής και επανόρθωσης. Τώρα, έχει καταστραφεί ο αυτομάτος ποτισμός και δεν γίνεται καμιά κηποτεχνική εργασία ή συντήρηση του πρασίνου. Ξερά χόρτα έχουν ρημάξει τους χώρους. "Σφουγγαρόπανο" έγιναν οι τεχνικές προδιαγραφές, οι κανόνες ασφαλείας και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την τήρησή τους. Η φροντίδα από τα ξερά χόρτα, η περιποίηση των παρτεριών και ο καθαρισμός δεν μπορούν να γίνονται εκ παραδρομής.  Πιθανότητα, όπως είναι άλλωστε η συνήθης  πρακτική, μετά το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση αυτού του  χώρου αναψυχής δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για το πώς οι υπηρεσίες και η τοπική κοινωνία θα ανταποκριθούν στο μέγεθος του έργου.  Παραφράζοντας τη γνωστή φράση "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους", τα "φιλόδοξα έργα θέλουν και επιδέξιες υπηρεσίες και πολίτες", διαφορετικά ρημάζουν στο χρόνο. Από την πλευρά τους οι πολίτες  περα από την γκρίνια δεν έχουν έμπρακτα δείξει ότι πραγματικά θέλουν την  διατήρηση ενός τέτοιου χώρου.

Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης είναι χίλιες λέξεις.  Είναι κρίμα μία τέτοια ανάπλαση – στολίδι να μένει εγκαταλελειμμένη και να ρημάζει  Κάποια πράγματα δε χρειάζονται μόνο χρήματα αλλά και διάθεση  για να μπουν σε μία σειρά και να αποδώσουν. Σημειωτέον ότι πολύ κοντά είναι το Λιμάνι Μαντουδίου (που προσελκύει πολλούς ταξιδίώτες και τουρίστες  προς και από τις Σποράδες) και επομένως όποια πλάνα για εκμετάλλευση της τουριστικής κίνησης για προσέλκυση επισκεπτών και τουριστική αναζωογόνηση της περιοχής θα μπορούσε να συμπεριληφθούν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό δράσεων που θα οφελούσε ολόκληρο το δήμο.







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.