powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Canadair 'βουτά' στις φλόγες στην Εύβοια (βίντεο)


Λίγες ώρες μετά την οριοθέτηση και κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστος Βενετσάνος, δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ένα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους του, το οποίο οδηγεί πάνω από τις φλόγες κατά τη διάρκεια της αγωνιώδους κατάσβεσης. Ο τίτλος που έχει δώσει στο βίντεο του είναι ενδεικτικός. "Πολεμώντας 4 ημέρες το Θηρίο". Όσα κι αν γραφτούν, ό,τι κι αν ειπωθεί για αυτούς τους ανθρώπους, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει με λέξεις τις εικόνες που καταγράφονται παρακάτω.

Το βίντεο είναι διάρκειας 10 λεπτών και δείχνει πώς το αεροσκάφος τύπου CL-415 (διάδοχος του ομώνυμου CL-215) γεμίζει νερό από τη θάλασσα και στη συνέχεια πετάει πάνω από τις φλόγες μπαίνοντας κυριολεκτικά μέσα στους πυκνούς καπνούς. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο τέλος των πλάνων όπου φαίνονται τα καμμένα στρέμματα γης:

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.