powered by Surfing Waves

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Δημοτικός κανονισμός καθαρισμού οικοπέδων για πυροπροστασία



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφασισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω κανονισμό

Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ
ΑΡΘΡΟΥ 94 ΠΑΡ. 26 N. 3852/2010

ΑΡΘΡΟ 1 — Αντικείμενο του Κανονισμού.

Ο παρών  Κανονισμός έχει το εξής αντικείμενο:
Α) Ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δημοτών και του Δήμου, που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την πρόληψη πυρκαγιών και την καλαισθησία εν γένει.

Β) Αποσκοπεί στην ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τις σχετικές δημοτικές διατάξεις.


Γ) Επιβολή χρηματικών προστίμων, διοικητικών μέτρων και υποβολή μηνύσεων στους παραβάτες.

Δ)Την εν γένει βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων (εμπορικές περιοχές, παιδικές χαρές, σχολεία κλπ.).

ΑΡΘΡΟ 2 — Αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού.
Η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού ανήκει στην Δημοτική Αρχή, η οποία εξουσιοδοτεί τα αρμόδια όργανα της Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, (προϊσταμένους κλπ.) για τη διαπίστωση των παραβάσεων, την υποχρέωση του αυτεπάγγελτου καθαρισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, την επιβολή των προβλεπόμενων χρεώσεων και χρηματικών προστίμων ή άλλων διοικητικών μέτρων και τέλος την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των παραβατών.
.Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών κλπ ακάλυπτων χώρων, που
βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά του οφείλουν να τα διατηρούν πάντοτε καθαρά. Επίσης οφείλουν να τα περιφράξουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ ΟΚ) και να προβαίνουν σε περιοδική αποψίλωση
καθαριότητα προς αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ B' ΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Ο καθορισμός χρεώσεων - προστίμων αποτελεί αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα αποφανθεί με σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο


Βήματα επιβολής προστίμου
1. Διαπίστωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Τοπική Κοινότητα, Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κλπ) του δήμου, σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού του οικοπέδου.

2. Έρευνα μέσω της Τοπικής Κοινότητας, της Τεχνικής και της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για την αναζήτηση του ιδιοκτήτη.

3. Έγγραφο προς τον ιδιοκτήτη (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. - Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κλπ) του οικοπέδου ώστε να προβεί σε άμεσο καθαρισμό, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την παραλαβή του, στο οποίο θα επισημαίνονται και οι κυρώσεις που θα έχει εάν δε συμμορφωθεί.

4. Έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου (Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κλπ) που περιγράφει τη σχετική παράβαση και προσδιορίζει η σχετική δαπάνη του δήμου για καθαρισμό.

5. Απόφαση Δημάρχου για την επιβολή προστίμου και τον καταλογισμό της συνολικής δαπάνης.

6. Βεβαίωση των ανωτέρω ποσών (προστίμου βάση του άρθρο 94 παρ1-26 Ν. 3852/2012 και της δαπάνης καθαρισμού) από την Οικονομική Υπηρεσία, εις βάρος του ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

7.Έγγραφη επίδοση ειδοποίησης
Για την ανωτέρω παράγραφο 7 στα βήματα επιβολής προστίμου αρμοδιότητα έχει η Οικονομική Επιτροπή η οποία θα αποφανθεί με σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο

8. Απόφαση Δημάρχου προς την αρμόδια Υπηρεσία για υποβολή Μήνυσης για το αδίκημα 433 του Ποινικού κώδικα.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.